Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pijana vožnja

Mrtav pijan vozio bicikl u Gospiću, napuhao 3,19 promila: Policija uputila apel građanima

Foto: pixabay
1/4
03.07.2024.
u 10:48

Muškarac (48) pijan je vozio bicikl u Gospiću. Policija ga je zaustavila, a imala je što i vidjeti nakon alkotesta

Na području Gospića, tijekom vožnje bicikla zaustavljen je 48-godišnjaka pod utjecajem alkohola s koncentracijom od čak 3,19 g/kg. Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su odmah smjestili vozač bicikla u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva zbog bojazni da bi mogao nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu uručili obavijest o počinjenom prekršaju.

Policija je uputila apel građanima da se zbog vlastite sigurnosti pridržavaju prometnih propisa, posebice da koriste biciklističku stazu gdje je dostupna, da ne voze po nogostupu, da poštuju svjetlosne prometne znakove (semafore), da ne voze u zabranjenom smjeru, da ne voze pod utjecajem alkohola te da noću obavezno koriste svjetla i reflektirajući prsluk.

Iz policije upućuju kako mnogi biciklisti često voze po nogostupu umjesto po biciklističkoj stazi ili, ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prema propisima, prilikom prelaska ceste bez obilježenog biciklističkog prijelaza, biciklisti su dužni sići s bicikla i pješice prijeći preko pješačkog prijelaza.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije