Zabrana prolaza

Vozači zbunjeni - Grad za alternativan smjer stavio Ilirski trg, ali policija ne da

Obilazno do Gornjeg Grada
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
12.07.2014.
u 09:00

Do Gornjeg grada zbog raskopane Mesničke smiju samo stanari i političari s propusnicom

Ako ne stanujete na Gornjem gradu ili niste zaposlenik Vlade, Sabora ili neke druge institucije te nemate posebnu propusnicu, automobilom se ne možete ni približiti staroj gradskoj jezgri. Kako je Mesnička ulica raskopana, jedini pristup Gornjem gradu je preko Ilirskog trga i Demetrove.

No, problem je što ondje stoji stari znak zabrane, a postavljeni su i dodatni kojima se za sva vozila osim stanara i onih s propusnicama zabranjuje vožnja iako je Ured za promet odredio drugačije. Naime, na njihovoj službenoj karti privremene regulacije prometa jasno je obilježeno da sva vozila mogu na Gornji grad preko Ilirskog trga, Demetrovom pa i svim ostalim gornjogradskim ulicama. No, unatoč tomu znakovi na Ilirskom trgu i dalje vozače vraćaju natrag, a da zbrka bude još i veća, nekad to čini i policajci koji ondje povremeno kontroliraju prolaz.

Na problem je upozorio stanar Leonard Topić koji je mislio da je riječ o aljkavosti gradskih službi. Ipak, demantirali su ga iz policije koji su kazali kako nije riječ o zabuni te istaknuli da obavijest na znaku i dalje vrijedi.

– Zabranjen je promet od Ilirskog prema Markovu trgu, osim za vozila stanara i s posebnom dozvolom, a ona vrijedi i u vrijeme privremene regulacije zbog radova u Mesničkoj – kazali su iz policije.

Iz Ureda za promet nismo dobili odgovor o tomu tko je u pravu, oni ili policija te hoće li nastali nesporazum biti riješen. Vozači se pak nadaju da će Grad ovakvu odluku ispraviti jer je Ilirski trg jedini pristup na Gornji grad za sve građane te on ne bi smio biti zatvoren dok se Mesnička ulica ne obnovi i ponovno ne otvori za promet.

>>Mesnička raskopana, do kolovoza stanari bez plina

Komentara 2

ZE
zelenakrava
09:35 12.07.2014.

Točno tako.Obični smrtnici ne mogu na Gornji grad autom ako ne naprave prekršaj a i privremena regulacija je "zbrčkana".Npr.postoji znak da je Basaričekova slijepa a to nije točno jer se ona nastavlja na smjer uz Sabor-Opatička-Kamenita-Čirilometodska. Trebao sam nešto prevesti sa Gornjeg grada i poštujući propise to je nemoguće. Da Bandić radi svoj posao kako treba to se ne bi događalo. Ali on mora čistiti snijeg,pomicati gelendere za autobuse i baviti se poslovima koji su pre jeftini da bi ih obavljala osoba sa tako visokim primanjima. Umjesto da radi ono za što prima i te kako visoku plaću. Oni koji se susreću sda njegovim propustima konačno uočavaju da je običan blefer i obmanjivač. Ha takve Hrvati izgleda "puše"!

Avatar tkozna
tkozna
09:40 12.07.2014.

Samo je naš mali Štef ovdje zbunjen ili ne zna. Gradski ured za promet donio je odluke i postavio znakove pa i dopunske znakove. Policija revno regulira promet a samo Štef bi štel z novinama nekaj zmudrovati. Štef, Štef daj si mira, staro je pravilo da su novinari univerzalne neznalice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije