Obilježavanje

Za Dan mladih u MSU besplatno razgledavanje

muzej suvremene umjetnostui
Marko Lukunic/PIXSELL
07.08.2012.
u 08:47

U nedjelju MSU daruje besplatan ulaz posjetiteljima u dobi do trideset godina te obilazak zbirke u pokretu na engleskom jeziku

Muzej suvremene umjetnosti u nedjelju slavi Međunarodni dan mladih koji se, prema preporuci svjetske konferencije ministara za mlade održane u Lisabonu, održava od 2000. godine.

– S nama je kontaktirala udruga Zamisli te su predložili da i mi nekako obilježimo taj dan pa smo odlučili osigurati besplatan ulaz svim mladima, odnosno onima do 30 godina – rekla je Morana Matković, zamjenica ravnateljice MSU. Osim toga, organizirana su dva stručna vodstva, jedno u 16 sati, kada će kustosica provesti posjetitelje kroz stalni postav Dube Sambolec: Predmet bez dostojanstva. Drugim obilaskom, odnosno tematskom šetnjom naziva “Do you speak Contemporary Art?”, u 17 sati će se moći obići postav zbirke u pokretu, uz vodiča na engleskom jeziku.

– U Zagrebu je sve više stranih turista, a ovime smo željeli jedan dio zbirke i obilaska posvetiti njima. Osim toga, mnogi mladi Zagrepčani odlično govore engleski – zaključuje Matković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije