'K LOJZEKU'

Za kraj radnog tjedna u Jasku: 'U pjesničkim dvorištima' izvodit će se djela našeg poznatog pjesnika

U pjesničkim dvorištima
10.10.2024.
u 15:53

Ulaz je slobodan, ali svoje je mjesto "u pjesničkom dvorištu" potrebno rezervirati što prije jer je broj gledatelja ograničen

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom nakon prošlogodišnjih uspješnih programa posvećenih pjesnicima Dragi Britviću i Dragutinu Domjaniću ove godine organizira treći književni poetsko-glazbeni program "U pjesničkim dvorištima". Program će biti posvećen značajnom hrvatskom pjesniku, akademiku i velikom prijatelju Jastrebarskog i Kazališta Škrabe Jakši Fiamengu. U lijepom ambijentu dvorišnog prostora legendarnog restorana "K Lojzeku" u centru Jastrebarskog, Fiamengovu poeziju s mirisom i okusom Dalmacije, sutra od 19.30 sati, izvodit će ugledni dramski umjetnik Joško Ševo, popularna Klapa Nostalgija te Jaskanci: pjevačica Tanja Mršić, pjevač Mario Jerčinović te maestro Nenad Krljan i Gradsko pjevačko društvo "Javor".

Ulaz je slobodan, ali svoje je mjesto "u pjesničkom dvorištu" potrebno rezervirati što prije jer je broj gledatelja ograničen.

Programom "U pjesničkim dvorištima" jaskanskom Ogranku Matice hrvatske cilj je s poezijom hrvatskih pjesnika upoznati publiku izvan dvorana i kazališta, na otvorenom, u dvorištima u kojima su pjesnici boravili i stvarali. Topla atmosfera dvorišta jaskanskog restorana "K Lojzeku" pokazala se kao idealna lokacija za održavanje ovog programa.

VEZANI ČLANCI:

Jakša Fiamengo (1946-2018) kojem su posvećena ovogodišnja "Pjesnička dvorišta" posljednji je put posjetio Jastrebarsko 22. studenog 2016. u pratnji Hvarskog pučkog kazališta. Hvarani su tom prilikom u jaskanskoj župnoj crkvi izveli svoju kultnu predstavu "Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika", a Jakša Fiamengo obratio se jaskanskoj publici prije predstave te uveo gledatelje u nezaboravan i jedinstven kazališni čin. U organizaciji tadašnjeg jaskanskog župnika Stjepana Rožankovića druženje Jaskanaca i Hvarana zatim je preraslo u složnu jedinstvenu pjesmu, zalog trajnog prijateljstva i buduće suradnje. S posebnom su radošću tada odjeknuli brojni omiljeni uglazbljeni stihovi nazočnog autora Jakše Fiamenga u izvedbi hvarske klape te jaskanskih crkvenih zborista i kazalištaraca.

Program "U pjesničkim dvorištima" održava se u suradnji s Kazalištem Škrabe te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, obrta "Forest" vlasnika Gorana Navoja, tvrtke "Luxor informatički poslovi" vlasnika Luke Hrkovića i Grada Jastrebarskog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije