Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOL SE NA KRAJU ISPLATI

Za tetovažu leže i do 30 sati na stolu

21.05.2018.
u 18:19

Dvadesetak majstora iz cijele Hrvatske i svijeta ukrašavalo je tijela posjetiteljima po promotivnim cijenama, a interes je bio golem.

Zvuk mašinica za tetoviranje zujao je cijeli vikend u atriju kina Studentskog centra u Savskoj, gdje se održala peta Hrvatska Tattoo konvencija. Umjetnici su imali pune ruke posla s posjetiteljima koji su htjeli tetovažu na prsima, rukama, nogama, leđima, pa čak i na stražnjici.

Djevica Marija i Dama Smrt

Dora iz Splita odabrala je tetovažu na stražnjici jer je htjela prekriti i proširiti postojeću tetovažu na butinama. Rožle iz Slovenije pak htio je veliku tetovažu preko cijelih prsa i ruku s motivima Djevice Marije, koja predstavlja život, i Dame Smrti. Za cijelu tetovažu, kaže, trebat će oko 30 sati posla.

– Bit će bolno i skupo, ali taj prikaz ravnoteže života i smrti mnogo mi znači – ističe. Izlagača je bilo iz cijele Hrvatske, pa je tako Tattoo studio Underground Black stigao iz Trogira i bili su jako zadovoljni brojem klijenata s kojima su se uspjeli dogovoriti za buduće termine.

– Nevjerojatno je koliko je ljudi spremno doći na drugi kraj države samo da se tetovira baš kod nas – kaže voditeljica studija i tattoo majstorica Morana Švarc.

1/20

Motori i pin-up ljepotice

Još od ranih početaka dvadesetog stoljeća pin-up djevojke – oskudno odjevene dame zaobljenih figura s puno šminke – inspiracija su za vojnike, mornare i „zločeste“ dečke. Stoga je kao popratni sadržaj na konvenciji nezaobilazno bilo organizirati i natjecanje za Miss Pin-up, kao i snimanje za seksi kalendar. Pobjednica je bila Anamarija Rančić, poznata pod nazivom Miss Anomalia Wylde.

– Jednostavno volim ženstvenost pin-upa – objašnjava. Na konvenciji su oči plijenili i Harley Davidsoni te drugi old-tajmeri na kojima su pin-up dame spremno pozirale, podsjećajući na bajkerske bande iz pedesetih. Ovu konvenciju vodi Alen Kozić, a prije četiri godine prvi su je put osmislili on i tattoo majstor Zele. Kozić je ponosan što svake godine dovodi poznata imena iz cijelog svijeta.

– Došli su umjetnici iz Japana, Slovenije, Italije..., a tu je i bodypainting majstor iz Poljske. Imamo sve više izlagača – kaže.

Komentara 5

Avatar Pinokio
Pinokio
18:52 21.05.2018.

Zamisli kupis super majicu i nosis je cijeli zivot. Pitas li se hoce li biti super zauvijek?

BE
berija
18:49 21.05.2018.

Ja sam jednom ležao 20 dana zbog upale pluća. Je li Meghan Markle tetovirana?

Avatar __MAX__
__MAX__
18:55 21.05.2018.

Simbolizam i idolopoklonstvo su melem za sitne duse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije