kloštar ivanić

Zabranili glazbu u kafićima tijekom misa za Gospu

kloštar ivanić
Foto: VL
15.08.2015.
u 00:15

Načelnik općine Željko Filipović kazao je da je to uobičajena praksa jer je riječ o glavnom svetištu u Sisačkoj biskupiji

Kafići u centru Kloštar Ivanića u subotu, za svetih misa i procesije, moraju ugasiti glazbu kako ona ne bi smetala održavanju vjerskih svečanosti na blagdan Velike Gospe.

U naredbi čije će poštovanje kontrolirati komunalni redari te angažirani zaštitari Klemm sigurnosti stoji da se glazba u subotu smije puštati od 13.30 do 16 sati te nakon večernje mise u 19 sati.

– Riječ je o staroj praksi jer je naša crkva Blažene Djevice Marije centralno marijansko svetište Sisačke biskupije kojoj pripadamo pa svake godine na blagdan Velike Gospe imamo velik broj hodočasnika i cjelodnevni vjerski program – kaže načelnik Željko Filipović. Istaknuo je da su toga svjesni i vlasnici lokala, jer je taj dan potrebna tišina, te da nikad nisu imali izgreda. Ako ih ipak bude, te se netko ogluši na molbe općinske vlasti, može dobiti novčanu kaznu. Filipović je pozvao vjernike iz okolnih gradova da Veliku Gospu proslave u njihovoj općini.

>>Zbog procesija ZET vozi izmijenjenim trasama

>>Velikim vrućinama bliži se kraj, evo kada stižu pljuskovi

Komentara 20

Avatar gecdra
gecdra
07:15 15.08.2015.

U 99% lokala u Hrvatskoj treba trajno zabranit bučenje jer to se nemože nazvat glazbom (cece,graše ,karani,seve oliveri......)

Avatar arhaika
arhaika
06:23 15.08.2015.

ufff. jadni. sto ce bez cajki jedan sat u kaficu. joj sto volim ove naslove u kojima se jedva ceka negativno konotirati bilo sto vezano za crkvu. sad ce komentari kumrovacke skole o zatucanosti, klerofasizmu itd. Haha najbolje kad o slobodnoj i sekularnoj drzavi pisu pripadnici ideologije koja je zatvatala zbog pjesme o npr.BDM "Rajska dijevo"

DU
Deleted user
08:38 15.08.2015.

Bogu hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije