'I reći ću vam jednu stvar...'

Zagreb se sjeća Vukovara, program obilježavanja Dana sjećanja počinje sutra, a ovo su detalji

Zagreb: Građani pale svijeće u znak sjećanja na Vukovar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
16.11.2022.
u 19:28

Na sam Dan sjećanja, u petak, u 19 sati u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu održat će se Sv. Misa nakon koje će biti organiziran koncert "Zapamtite Vukovar" uz nastup Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, zbora Policijske akademije i orkestra MUP-a.

"Iz krvi i bola niknut' će cvijeće i narod nikad' zaboravit' neće Vukovar..." stihovi su koje je Hrvoje Hegedušić 1991. u najtežim trenutcima posvetio Vukovaru, a ti se stihovi svake godine iznova obistinjuju. Cijela Hrvatska, uključujući i Zagreb, ovoga se tjedna prisjeća žrtve i pada Vukovara  i Škabrnje 18. studenog 1991.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje počinje sutra u 18 sati paljenjem lampiona uz Ulicu grada Vukovara. S početka Vukovarske kod Trešnjevačkog placa prema središnjem mjestu obilježavanja u isto vrijeme će krenuti i kolona motorista.

17.11.2021., Zagreb - U Ulici Grada Vukovara u Zagrebu obiljezen je Dan sjecanja na zrtvu Vukovara pod nazivom I reci cu vam samo jos jednu stvar – ZAPAMTITE VUKOVAR uz jednakovremeno paljenje svijeca duz Ulice Grada Vukovara. Sredisnji dogadjaj odrzan je kod spomenika dr. Franji Tudjmanu, uz paljenje svijeca, molitvu i kraci program. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svečano će biti i u 18.30 sati u središnjem dijelu programa na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice omeđene Spomenikom Domovini i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Dan sjećanja obilježava se i u Dubravi, a program počinje u 16 sati u Parku Dubravskih branitelja, Avenija Dubrava kod Kulturnog centra. Zatim je u 17 sati na rasporedu Sv. Misa u župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela, a nakon Sv. Mise, procesija i postavljanje lampaša uz Vukovarsku ulicu u Donjoj Dubravi, do Osnovne škole Ivana Mažuranića.

17.11.2021., Zagreb - U Ulici Grada Vukovara u Zagrebu obiljezen je Dan sjecanja na zrtvu Vukovara pod nazivom I reci cu vam samo jos jednu stvar – ZAPAMTITE VUKOVAR uz jednakovremeno paljenje svijeca duz Ulice Grada Vukovara. Sredisnji dogadjaj odrzan je kod spomenika dr. Franji Tudjmanu, uz paljenje svijeca, molitvu i kraci program. .PRI KORISTENJU FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET DJETETA! (PREKRITI OCI) Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na sam Dan sjećanja, u petak, u 19 sati u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu održat će se Sv. Misa nakon koje će biti organiziran koncert "Zapamtite Vukovar" uz nastup Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, zbora Policijske akademije i orkestra MUP-a.

>> VIDEO: Pogledajte spektakularne fotografije sa dočeka generala Gotovine i Markača prije deset godina


Komentara 1

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
20:04 16.11.2022.

gospon gradonačelnik zenf se ne spominje u ovom događanju? Naravno, što on ima s tim, to nije njegov svjetonazor. luka korlaet i tako mrzi bilo kakav spomen Vukovara i žrtava, znamo kako je dignuo uzbunu zbog školskog izleta u Vukovar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije