DAR UZ VEČERNJI

Trideset i jedna godina od „ranjavanja Grada heroja“, danas ljepšeg nego ikad

Vukovar
16.11.2022.
u 13:01

U petak 18. studenoga, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Večernji objavljuje specijalno izdanje u kojem daruje specijal „Vukovar 1991. - 2022.“ na 119 stranica

Više od tri desetljeća jedan od najpoznatijih simbola Vukovara ponosno stoji vukovarski vodotoranj. Kao što je poznati vodotoranj postao simbol obrane Vukovara tako je i sam grad Vukovar postao jedan od simbola raspada Jugoslavije i stvaranja Republike Hrvatske. Ratne rane na vodotornju i dijelovima grada neusporedive su sa sudbinama ljudi koji su se u jesen 1991. našli u Vukovaru. Najcrniji scenarij tek je slijedio. Tri mjeseca trajala je bitka za grad. Neprijateljske snage uništavale su sve pred sobom. Vukovar je bio veliko stratište, izdana u dan brojale su se žrtve. Tri mjeseca organiziranog otpora u obrani Vukovara bila su presudna za obranu cijele Hrvatske čime je Vukovar zasluženo dobio naziv Grad heroja.

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

U povodu 31. obljetnice pada Vukovara Večernji list donosi specijal „Vukovar 1991. - 2022.“ na 119 stranica. Saznajte kako je počela bitka za Vukovar, priču o dva velika zapovjednika Blagi Zadri i Marku Babiću, o zločinima i kazni Vukovarske trojke te borbi za svaki životu u ratnoj bolnici. Pročitajte svjedočanstva zapovjednika Mile Dedakovića – Jastreba i Branka Borkovića - Mladog Jastreba te drugih sudionika Bitke za Vukovar. Donosimo fotografije s vukovarskog ratišta te otkrivamo kako Vukovar živi danas. U petak 18. studenoga na dar uz Večernji potražite specijal „Vukovar 1991. - 2022.“ na svim kioscima.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dam63
13:58 16.11.2022.

Devastirano gospodarstvo, obnovom smanjen stambeni fond, samo nešto obnovljenih povijesnih objekata, 25000 manje stanovnika i samo politika, političari i politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije