VOZIO PIJAN BEZ DOZVOLE

Zagrebački policajci zaustavili 37-godišnjaka zbog kontrole pa zabilježili niz prekršaja: Na kraju su ga i uhitili

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
09.10.2024.
u 14:50

Osim toga, policija je alkotestom utvrdila da je za vrijeme vožnje u organizmu imao 2,00 g/kg alkohola, da nije koristio sigurnosni pojas te da kod sebe nema prometnu dozvolu

Zagrebački policajci na istoku Zagreba ovog su vikenda kontrolirali vozila i vozače. U subotu su, tako, oko 9.40 sati zaustavili 37-godišnjaka kretao se Rugvičkom cestom kroz mjesto Rugvica u smjeru zapada, te kontrolom zabilježili niz prekršaja, stoji u priopćenju PUZ-a.

Za vrijeme obavljanja kontrole vozila i vozača, muškarac je verbalno i fizički vrijeđao policijske službenike, a nakon čega je upozoren da prestane, isti se na upozorenja i naredbe oglušio te je i dalje nastavio vrijeđati i omalovažavati policijske službenike zbog čega je na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile uhićen.

Kontrolom i uvidom u evidencije zagrebački policajci utvrdili da vozač nije položio vozački ispit nakon isteka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja, te da upravlja motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije. Osim toga, alkotestom su utvrdili da je za vrijeme vožnje u organizmu imao 2,00 g/kg alkohola, da nije koristio sigurnosni pojas te da kod sebe nema prometnu dozvolu.

VEZANI ČLANCI:

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do deset dana, kako bi mu u tom periodu izrekao kaznu zbog počinjenih prekršaja, nakon čega je prepraćen u Zatvor u Zagrebu, kazali su iz PUZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije