Za rad u ruševinama

Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu u vrijednosti od 600 tisuća kuna

Zagreb: Gradonačelnik Milan Bandić i Pavle Kalinić uručili vatrogascima novu opremu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
02.07.2020.
u 12:20

Opremu je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a koristit će ju Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina.

Zagrebački vatrogasci dobili su novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama, i to medicinsku oprema za zbrinjavanje unesrećenih, električne ručne alate, električarske, mehaničarske i stolarske alate, podupirače za koso i vertikalno podupiranje, te mobilni komplet za rezanje i bušenje. Vrijednost ustupljene opreme je oko 600 tisuća kuna.

- Sva oprema je namijenjena kao nadopuna opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, ali će ju vatrogasci koristiti i u svakodnevnom radu te obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje -  rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. Opremu je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a koristit će ju Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina. Gradonačelnik Milan Bandić, koji je također sudjelovao u uručenju opreme,  istaknuo je kako je utrošena oprema pokazatelj sveprisutnosti i djelovanja vatrogasne postrojbe.

- Vrijeme koje je iza nas najbolji je pokazatelj da vrhunski obučeni vatrogasci i najmodernija tehnika rezultiraju izvanrednoj organiziranosti vatrogastva koje svoje  znanje demonstrira na djelu. Stoga na opremanju i podizanju standarda naših vatrogasaca nikada nećemo štedjeti - kazao je Bandić. 

Komentara 1

NE
nečešrazbojniče
13:58 02.07.2020.

Koliko su zaradili kumovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije