Dana antifašističke borbe

Zagrepčane će večeras zabavljati orkestar, zbor i pop grupa

Zagreb: Dan antifašističke borbe obilježen je ispred Meštrovićevog paviljona
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/2
22.06.2024.
u 11:00

Praznik će se obilježiti i prikazivanjem filma "Šume šume" u Dokukinu KIC. Film donosi priču  o četiri partizanke  čija svjedočanstva bilježe priče o ulozi žena u Narodnooslobodilačkoj borbi na području Jugoslavije.

Već tradicionalno, na današnji dan organizira se koncert u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i godišnjice antifašističkog ustanka u Hrvatskoj. Tako će od 19 sati na Trgu žrtava fašizma, ispred glavnog ulaza u Meštrovićev paviljon Zagrepčane zabavljati Zagrebački orkestar ZET-a, zbor Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, a večer će zaokružiti koncert benda Detour.

Koncert organizira Centar mladih Ribnjak u suorganizaciji Grada Zagreba i Antifašističke lige Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba.

POVEZANI ČLANCI:

Obilježavanje Dana antifašističke borbe, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH započeo je još jučer polaganjem vijenaca pred Grobnicom narodnih heroja i Partizanskom groblju na Mirogoju te na Spomen području Dotrščina, prisustvovalo je i izaslanstvo Grada, a danas je gradonačelnik Tomašević položio cvijeće u Spomen-parku Brezovica. 

Praznik će se obilježiti i prikazivanjem filma "Šume šume" u Dokukinu KIC. Film donosi priču  o četiri partizanke  čija svjedočanstva bilježe priče o ulozi žena u Narodnooslobodilačkoj borbi na području Jugoslavije.

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:59 23.06.2024.

Taj se trg zove Trg hrvatskih velikana.

Avatar rubinet
rubinet
19:31 22.06.2024.

Šume,šume,naljepša vam hvala..u vama se sloboda rađala..(i još neke stvari)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije