Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rujanska modna patrola

Zagrepčani pojurili po veste, jakne, čizme i sako

10.09.2015., Zagreb - Snimanje za Street style. Mia Radovanovic i petar Ivic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
11.09.2015.
u 12:00

S prvim zahlađenjem u dućane stižu i jesenske kolekcije, a novi modni hit su ljubičasta i narančasta boja

I dok neki kažu da nose osobnost i osmijeh, drugi nose i najnovije "krpice".

Kupuje se jesenska odjeća i slijede se najnoviji trendovi. Zahlađenje je navelo Zagrepčane da prošetaju dućanima i za sebe pronađu novi komad odjeće. Tako se i kod nas, kao i na ulicama svjetskih metropola, sve češće mogu vidjeti haljine i suknje geometrijskih oblika i ruksaci kao podsjetnici na 90-e godine 20. stoljeća.

Stil kao ranih 90-ih

–Ove godine hit je ljubičasta, zelena i narančasta boja. Stil ranih 90-ih ponovno je popularan, dućani se polako pune kolekcijama- rekla je stilistica Tea Stanković koju smo sreli u kupnji.

U dućanima je gužva pred garderobama, prodavači kažu da se puno troši, a najviše se kupuju veste, jakne i čizme.

–Kardigan ili kožna jakna je nešto bez čega se ne izlazi iz kuće- kaže studentica Tea Paponja (20).

Većina se građana složila da u jesen najviše preferiraju ležerne kombinacije s vintage detaljima. Što se boja tiče, još uvijek najviše nose plavu, sivu, bordo i zelenu. Kombiniraju ih s kožnim tenisicama i cipelama. Traper je ponovno hit, nose se traper košulje i sive i crne traperice.

–Ležerne balerinke ili ugodne tenisice, crne ili tamnozelene hlače i sako naš su odabir za ovo razdoblje- rekle su nam slikarice Iris Dvornik i Leila Michieli Vojvoda. Sako je ove godine poželjan u svim duljinama, nose ga i muškarci i žene, a pašmina ili marama vise oko vrata ili vire iz torba.

Drže se klasike

Što se cijena tiče za dobar kožnjak izdvojit će se 800 do 1200 kuna, kardigani i sakoi su od 250 do 500, majice od 200 do 350 kuna, a tenisice i cipele mogu se naći od 300 do 900 kuna. Većini su cijene, tvrde, prihvatljive.

–Većinom se kupuje "dobar komad" kao što je kaputić ili topliji baloner - kaže studentica Mia Radovanović, a prodavač Mario Karabelj nam je rekao kako Zagrepčani vole kupovati i da im cijena nikada nije problem.

Dok tako neki vole eksperimentirati, drugi se drže vječite klasike.

–Tamnoplavi sako kojeg imam već deset godina, oxford bijela košulja i cipele petrolej plavog gamoša s mašnicom moj su odabir za jesen - kaže liječnik i modni kritičar Nenad Korkut.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije