NOVA NEZGODA ZET-a

Opet iskočio tramvaj iz tračnica: Kolaps prometa u Zagrebu na raskrižju Branimirove i Držićeve

Zagreb: Kamion zapeo za tramvajske žice te prouzro?io zastoj tramvaja
Foto: Slavko Midzor/24sata
1/2
05.04.2024.
u 08:28

Kako nam javljaju čitatelji, tramvaj je iskliznuo iz tračnica u prometnom raskrižju, a odmah su se stvorile i velike kolone u prometu.

Od 7:50 zastoj je tramvajskog prometa na raskrižju Branimirove i Držićeve, u oba smjera. Linije 2, 5, 6, 7, 8 prometuju preusmjereno. Neslužbeno, kako nam javljaju čitatelji, tramvaj je iskliznuo iz tračnica u prometnom raskrižju, a odmah su se stvorile i velike kolone u prometu.

S terena doznajemo kako je u prometnom gradskom raskrižju tramvaj linije 5, koji vozi od Maksimira do Prečkog, iskliznuo iz tračnica malo prije 8 sati. Dežurne servisne ekipe ZET-a odmah su izašle na teren s mehanizacijom kako bi  tramvaj vratile u tračnice i odvukle do spremišta. Uskoro se očekuje normalizacija prometa. 

ZET je izvijestio i kako linija 2 prometuje u oba smjera Ulicom grada Vukovara. Tramvaji linije 5 i 7 voze od Šubićeve na Trg žrtava fašizma i potom Ulicom kneza Mislava do Glavnog kolodvora te dalje prema Savskoj cesti. Linija 6 prometuje na Trg žrtava fašizma te Šubićevom ulicom i Maksimirskom cestom do zaokretnice na Maksimiru. Linija 8 prometuje na Glavni kolodvor i dalje na Zapadni kolodvor.

VEZANI ČLANCI: 

Inače, ovog vikenda iz ZET-a su najavili nekoliko promjena u tramvajskom prometu. Zbog nastavka radova na modernizaciji ispravljačke stanice "Daničićeva", u subotu i nedjelju, 6. i 7. travnja, bit će obustavljen tramvajski promet u središnjem i zapadnom dijelu grada, to jest, od Črnomerca, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića i Jurišićevom, kao i od Zapadnog kolodvora do Savske, Savskom cestom sjeverno od Vodnikove te preko Zrinjevca. Detalje možete doznati ovdje.

GALERIJA Misterij 'zelene zgrade' u N. Zagrebu: Utrošeni su milijuni, nikad nije imala stanare, a što joj nosi sudbina...?

Zagreb: Kamion zapeo za tramvajske žice te prouzro?io zastoj tramvaja
1/17

 

 

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar neugodan
neugodan
08:46 05.04.2024.

Vozaci sigurno nisu problem. U zadnjih mjesec dana barem tri ista iskakanja. Zvuci kao da se skretnica sama pomakne dok je pola tramvaja vec preslo preko iste.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
08:55 05.04.2024.

Mozemo ne moze nista.

DI
DinkoD
10:21 05.04.2024.

I OPET glasajte za Mozemo... zelim vas jos bar 40 godina Mozemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije