'jedinica' ne vozi

Zatvara se Glavni kolodvor, ZET uvodi tramvajsku liniju broj 10

tramvaj
Borna Filić/PIXSELL
26.02.2013.
u 15:14

Izvanredna linija broj 10 prometovat će na trasi: Zapadni kolodvor – Jukićeva – Glavni kolodvor – Zvonimirova – Borongaj

Zbog zatvaranja željezničkog kolodvora – Zagreb Glavni kolodvor, od subote 2. ožujka u četiri  sata do nedjelje 10. ožujka do 24 sata, u prometu će biti izvanredna tramvajska linija broj 10.

Linija 1 (Zapadni kolodvor – Borongaj) privremeno će za to vrijeme biti obustavljena,  javili su iz ZET-a. 

Izvanredna linija 10 prometovat će na trasi:  Zapadni kolodvor – Jukićeva – Glavni kolodvor – Zvonimirova – Borongaj.

Osim na liniji 10, prijevozna karta HŽ-a za vlak vrijedit će i na ostalim ZET-ovim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare. Uvjet je da na prijevoznoj karti za vlak kao dolazni ili odlazni kolodvor bude naveden Zagreb Glavni kolodvor ili da se Zagreb Glavni kolodvor nalazi između polaznoga i odredišnoga kolodvora.

Putnici koji na pruzi Zagreb – Sisak koriste stajališta Klara i Odra tijekom posebne regulacije prometa neće moći koristiti željeznički prijevoz, ali mogu koristiti autobuse ZET-a u kojima će vrijediti i karta za vlak.

>>Zapadni kolodvor i Maksimir nisu spremni za čak 80.000 putnika

Komentara 11

ZJ
Zjako
17:08 26.02.2013.

Koja glupost , zakaj izvanredni prijevoz ako tramvaj može voziti? kao da će razminiravati ?!?

PO
podravacc
17:23 26.02.2013.

šta meni znači linija 10 na kojoj vrijede hž karte kad bus od Borongaja-N.Retkovca(koji pokriva želj.stajališta Makimir,Trnava i Čulinec) u večernjim satima i vikendom vozi svakih 40 min

ME
meteoropat
16:37 26.02.2013.

Mislim da je spomenuti rok za zatvaranje prekratak,jer ako Zagreb želi imati želj.kolodvor po uzoru na europu onda moramo na kolodvoru ugraditi liftove na svim peronima za invalide,pokretne stepenice,dodatno nadkriti sve perone ,zatim napraviti čekaonicu za putnike,salon za VIP putnike,itd.itd.,prema tome za ugradnju adekvatnu infrastrukturu potrebno je mnogo više vremena od predviđenog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije