"trn u uhu"

Zavadio ih sportski ples na šipki – prijetili pa ga potjerali zbog buke

Zoran Simikić
Sergej Novosel Vučković/VLM
08.07.2013.
u 11:00

Mjerenja buke pokazala su da razloga za uzbunu nema, no susjed je, kaže plesač, upadao na treninge i potjerao polaznike

U sporu koji već četiri mjeseca traje između sportskog plesača na šipki u prizemlju i stanara u podrumu zgrade u Prilazu baruna Filipovića 17, deblji kraj mogao bi, čini se, izvući plesač i sportaš.

– Unajmio sam prostor od 65 kvadrata i pretvorio u dvoranu za treninge sporta koji želimo promovirati, no od prvih dana rada u ožujku susjed se počeo žaliti na buku, slao policiju, zvao i inspekcije, i sam je upadao na treninge – kaže Zoran Simikić, kineziolog, vlasnik Društva za sportsku rekreaciju K-Team, inače plesač u kazalištu Komedija. Mjerenja Zagrebinspekta utvrdila su, pokazuje nam nalaze, da razina buke i zvučna izolacija zadovoljavaju sve uvjete, pa je tim više začuđen što bi to susjedu moglo smetati.

Tiše nego na cesti

– Glazba iz zvučnika je tiša nego promet na cesti, a ne čuje se ni skakanje jer su na podu tatamiji. No, oni nas svejedno psuju, vrijeđaju, prijete i fizički, mojoj ženi i skalpelom, prijavio sam ih policiji – objašnjava Simikić.

No, Dragutin Jurić, susjed kojemu je aktivnost odozgora "trn u uhu", kaže da se "žalio, žali se i žalit će se i svetom Petru ako treba".

– Ne dopuštam da me itko maltretira, da moja 16-godišnja kći ne može spavati i učiti – kaže Jurić, ne mireći se s izvještajima inspekcije.

– Nama smetaju udarci, bum bum otkad počnu vježbati, od 8 ujutro tresu se plafonijere i lusteri, već četiri mjeseca oni nam stvaraju pakao, što traje i do 23 sata – nastavlja Jurić, čija supruga Zdenka napominje da su svi stanari suglasni kako ne žele takvoga susjeda.

– Kriv je i vlasnik što nije pitao stanare u zgradi slažu li se s tim. Ovdje su dosad uvijek bile banke i tvrtke, sve tihe djelatnosti, a ne ovo – priča Z. Jurić.

Obitelj zato već tjedan dana svakodnevno izlazi pred zgradu lijepiti plakate protiv plesača.

Nisu sigurni

– Oni mogu raditi što hoće, samo ne u našoj zgradi, ovo je naš dom – zaključuju Jurići, odbacujući optužbe kako su prijetili Simikićima.

No, Simikić tvrdi da je već ostao bez korisnika, koji se više ne osjećaju sigurno zbog stalnih dolazaka policije.

– Ja ne moram otići odavde, ali ne želim raditi pod takvim pritiskom, nakon više od 20 godina bavljenja plesom. Zbog odlaska korisnika nezaposlena supruga i ja ostajemo bez dijela prihoda koji bi nam omogućili putovanje na svjetsko prvenstvo 20. srpnja u Londonu – razočaran je Simikić, koji otkazuje najam prostora 15. srpnja i odlazi iz zgrade u kojoj je nepoželjan s 1. rujna.

Josip Mihovilić, vlasnik prostora koji je iznajmio Simikiću, ne želi se osvrtati na prozivke susjeda kako ih je trebao obavijestiti da će u tom prostoru biti ples, koji njima smeta.
– Nemam komentara, ugovor je razriješen – poručio je iznajmljivač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije