Plan o otpadu

Završena rasprava o otpadu, ima 20-ak primjedbi

14.07.2014., Zagreb - U staroj gradskoj vijecnici odrzano je javno predstavljanje Plana gospodarenja otpadom do 2015. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL
09.08.2014.
u 09:59

Javna rasprava o Prijedlogu plana gospodarenja otpadom u Zagrebu je završena, a primjedbe na predloženi plan koji predviđa gradnju spalionice, reciklažnog centra i odvajanje otpada imalo je dvadesetak građana, udruga i pravnih osoba...

Javna rasprava o Prijedlogu plana gospodarenja otpadom u Zagrebu je završena, a primjedbe na predloženi plan koji predviđa gradnju spalionice, reciklažnog centra i odvajanje otpada imalo je dvadesetak građana, udruga i pravnih osoba. Podaci o tome što građanima najviše smeta i s čime se ne slažu, tek se obrađuju.

– S obzirom na to da je javna rasprava tek završila i da su pristigle velike količine pisanog materijala, potrebno je sve pregledati i obraditi te stoga trenutačno ne možemo dati konkretnije analize i odgovore, odgovorili su iz gradskog Ureda za energetiku i zaštitu okoliša.

O problemu koji mora biti riješen do 2018. godine mišljenje i očitovanje dala su 34 nadležna tijela, a što su stručnjaci i odgovorni rekli o spalionici koja bi se trebala graditi u Resniku, također još nije poznato.

>>Gradska uprava prvi put pokazala plan za spalionicu

Komentara 5

FA
fakin2012
21:38 10.08.2014.

spalionicu treba sagraditi na mjestu PAROMLINA, za to uzeti novce iz fondova europske unije: jednom za obnovu spomenika kulture, drugi put za zbrinjavanje odpada, te onda vlakom voziti smeće iz cijele hrvatske na spaljivanje u paromlin. Pa vam eto spalionice u centru :-)

SO
Somelier
11:24 09.08.2014.

Već sam nekoliko puta pisao da je potrebno sa tim ljudim napuniti autobus o ovesti ih u Hamburg, Bon, Berlin i u povratku u Beć. Svugdje bi vidjeli da su spalionice u "centru" grada i nitko se ne buni niti ima poslijedica.

VI
Vito
14:01 09.08.2014.

Nema posljedica zbog toga što ih nitko ne želi odvesti u spalionicu da ju iznutra pogledaju dok radi. ____________ Mislim da bi se pokvarila čim bi te stvorove ugurali u spalionicu i pokrenuli uništavanje smeća. ________ Takvo smeće opstaje jedinoo u Hrvatskoj. ________ Čak ga neće nitko niti izvoziti koliko je pokvareno i nekorisno. ______ Samim postojanjem i gomilanjem opasnost je za sve iz okoline koja nas okružuje. Zato su nam dali još četiri godine da ih se riješimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije