Predjelo, glavno jelo i desert za sto kuna – ponuda je dvadesetak zagrebačkih ugostitelja koji su se priključili akciji “Tjedan restorana”.
A da je cijena i više nego privlačna svjedoči broj gostiju te brojne rezervacije koje su ugostitelji zaprimili posljednjih dana.
– Telefoni nam neprekidno zvone i puni smo cijeli dan. Tijekom ove akcije očekujemo više od dvije tisuće gostiju, a akcija vrijedi za ručak i večeru. Želimo se približiti našim gostima i zbog toga smo i podržali “Tjedan” – rekao je glavni kuhar Stake Housa MU Nenad Komes.
Većina ne ide u restorane
Baš u MU-u sa sočnim biftekom odlučila se počastiti i tročlana obitelj Berc, a oduševljena akcijom i ponudom Ivana Berc odlučila je cijeli tjedan provesti bez kuhače i pregače.
– To je sjajna prilika koju nikako nismo htjeli propustiti. Za cijeli meni, s tri slijeda platili smo dvostruko manje, a želimo posjetiti i druge restorane u kojima nismo bili – rekla je oduševljeno mlada Ivana Berc koja sljedećih sedam dana nema namjeru kuhati.
To ne smeta ni njenom suprugu, kojeg je akcija također oduševila.
– Možemo sebi priuštiti da se počastimo taj tjedan i mislim da bi ovakve akcije trebalo češće organizirati. Većina ljudi zbog loše financijske situacije ne odlazi u restorane, pa je ovo jedinstvena prilika koju trebaju iskoristiti – dodao je Ivica Berc.
Jučer su u tom restoranu najtraženiji bili juneći carpaccio, biftek u umaku od tartufa i tiramisu s lješnjakom.
Odlična ponuda
– Gosti su zadovoljni ponudom i cijenom i drago mi je da im se moja hrana sviđa. Napokon se i Zagreb priključio svjetskim metropolama, poput Londona i New Yorka koji ovakve akcije podržavaju već godinama – oduševljeno je rekao kuhar Nenad Komes.
Porcije koje će posluživati idućih dana neće biti znatno manje od uobičajenih.
– Budući da poslužujemo predjelo, glavno jelo i desert porcije su neznatno manje, ali jednako slasne – dodao je glavni kuhar.
Prijatelji Maja i Marko također su odlučili iskoristiti ovu priliku i počastiti se ručkom u restoranu u koji su planirali otići već dulje vrijeme.
– Ponuda je odlična, a cijena još bolja. Ugostitelji bi češće trebali provoditi sličnu akciju – komentirali su prijatelji.