Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBRAVA SDP na Badnjak organizirao objed

Zbog srdela i vina silazili s tramvaja

26.12.2008.
u 22:25

Umirovljenike Dubrave na Badnjak je na okretišta tramvaja te na tržnicu privukao besplatan ručak i kuhano bijelo vino koje je dijelio SDP Gornje Dubrave. Oko podneva je kod crvenoga šatora bila gužva, ljudi su stajali s plastičnim tanjurima i šnitom kruha u ruci i nije im bilo važno tko je ručak organizirao i kakva propaganda stoji iza toga.

Sjedile na podu i jele
– Mislila sam da nas Dalmatinci časte za Božić – rekla nam je gospođa Dragica, koja se baš vraćala s groblja te ju je privukao miris pečenih srdela jer za Badnjak nije pripremila ništa. Drago joj je, kaže, da se barem netko sjetio umirovljenika na blagdane.

Srdelama su se razveselile i prodavačice švercanih čarapa s okretišta, koje su po svoju porciju išle i dvaput pa su uz improvizirane štandove sjedile na podu i jele. Neki su zbog besplatna objeda neplanirano sišli i s tramvaja.

– Pripremili smo 250 kilograma ribe i 120 litara kuhana vina koje dijelimo na tri mjesta u Dubravi jer u toj gradskoj četvrti živi natprosječan broj građana i obitelji što primaju neki oblik socijalne pomoći. Tu žive radničke, siromašne obitelji. Zato barem jednom na godinu, ili na Veliki petak ili na Badnjak, dijelimo ribice – rekao nam je esdepeovac, vijećnik četvrti Gornja Dubrava Mirko Varat.

Kod štanda su se okupili i brojni članovi stranke. Esdepeovac Franjo Novosel na pržene je srdele doveo i 12-godišnjeg sina Filipa.

Bolje su mamine ribice
– Ma, meni su najfinije mamine ribice – priznao nam je Filip, koji je bio iznimno veseo zbog božićnih blagdana.

Uz srdele i vino članovi stranke dijelili su i kape, olovke, privjeske za ključeve, labelo, no građane promotivni materijali stranke i nisu previše zanimali. Oko pola jedan na okretište je došao i gradonačelnik Milan Bandić, kušao je nekoliko srdela i kruh, a ponuđeno kuhano vino odbio je rekavši:

– Netko danas mora biti i trijezan.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije