Povratak

ZET ostao bez šefa, Tolić "pobjegao" na čelo Gredelja

ivan tolić
Boris Ščitar/Pixell
13.05.2010.
u 20:32

Marijan Klarić, Skupština Gredelja, odluku prvo nije želio komentirati, a onda je kazao da je Tolić imao dobre rezultate te da o dugovima neće govoriti

ZET, podružnica kojoj se ove godine predviđa gubitak od 163,7 milijuna kuna ostala je obezglavljena - direktor Ivan Tolić u utorak je imenovan predsjednikom Uprave Gredelja. Zahtjev za sporazumni prekid ugovora svom šefu Ivi Čoviću, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga, dao je dan nakon, a jučer je već odradio prvi dan na novom-starom poslu.

Tolić je u listopadu 2006, došao u ZET iz Gredelja gdje je bio na funkciji na koju je sada vraćen. Na odlasku Gredelj je ostavio u minusu od 53 milijuna kuna, a trenutno je ta tvrtka minus popravila i u gubitku je 12 milijuna kuna. Marijan Klarić, Skupština Gredelja, prvo nije želio komentirati zašto je smijenio dosadašnjeg predsjednika Uprave Željka Pokrovca (koji nije dobio obrazloženje zašto je smjenjen i dobio je mjesto člana Uprave) i vratio Tolića.

– Pokrovac će se bavit komercijalnim poslovima, on je ekonomist. Tolić je imao dobre poslovne rezutate – u konačnici nam je objasnio Klarić svoju odluku. Na spomen da je Tolić ostavio financijsku dubiozu u Gredelju Klarić je kazao da “sad to ne bi komentirao jer je stanje u Gredelju takvo kakvo je”.

I. Tolić svoje novo radno mjesto nije želio komentirati kao ni zašto je naglo otišao iz Holdinga o čemu je Čovića obavijestio dan nakon novog imenovanja. – Takav je bio dogovor s onima s kojima je trebao biti dogovor – kazao je Tolić ne želeći ništa precizirati. Da će se Tolić vratiti na mjesto predsjednika Uprave radnici Gredelja pisali su premijerki Jadranku Kosor još 16. veljače. Tada su joj poslali pismo (kojega posjedujemo) u kojoj se žale na njegov mogući povratak, ali i ostala kadrovska rješenja ministra Božidara Kalmete te su upozorili da se čelni ljudi Gredelja bave sobom i rješavanja problema interesnih skupina, a ne rade na pripremi željeznica za EU. S obzirom da je tek prije dva dana primio Tolićevu ostavku, Čović još nije postavio novog direktora ZET-a, no rješenje je našao.

– Sutra ću na Dubravka Baričevića, dosadašnjeg Tolićevog zamjenika, prenijeti ovlasti direktora. On će taj posao obavljati dok na natječaju za direktore podružnica, koji će biti raspisan do kraja mjeseca, ne izaberemo novog direktora – kazao je jučer Čović. Natječajem se s važnih funkcija u Holdingu žele maknuti Bandićevi ljudi. Tolić je želio izbjeći degradaciju te je umaknuo ranije.

Komentara 3

DO
doktorica
08:13 14.05.2010.

nevjerojatno je kako ti razni Tolići ,Ćolići isl. lako mijenjaju radna mjesta i funkcije,ostave gubitke u jednoj firmi i prelaze u drugu sa perspektivom novih gubitaka,umjesto da ostanu bez posla.I dalje se radi po starom,unatoč nesposobnim kadrovima koji žive na državnim jaslama.

BU
bubimima
13:10 14.05.2010.

A na početku karijere Tolić je bio kv radnik sindikalist koji je \"zastupao\" interese radnika u upravi Gredelja, a onda mu je karijera prešla u managerske vode, tj. na suprotnu stranu, pa je adekvatno okolnostima \"dobio\" jednu fakultetsku diplomu, a sve ostalo je povijest. I nije jedini takav u ovoj mafijaškoj državi. Samo što na žalost čak niti novinari ne pamte dugo, pa se sve afere začas zaborave. Tako politomafija samo rotira i dalje nesmetano pljačka narod.

VI
Vito
06:59 15.05.2010.

Natječajem se s važnih funkcija u Holdingu žele maknuti Bandićevi ljudi. Natječaj treba objaviti u Rumunjskoj i Rusiji. Vrlo jeftino odstranjuju nepoželjni kadar i nestaju bez traga. Rezultati učinkoviti, političari zadovoljni, građani zabravni. Jedino dobro i efikasno rješenje je zaposlitiliti strance. Samo pogledajte nogometaše, stranci rade, dobivaju novce, a rezultatti pozitivni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije