Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI SU

ZET-ovi vozači sutra obustavljaju promet autobusa na Črnomercu: 'Ovo je kap koja je prelila čašu'

Zagreb: Reportaža o autobusnim linijama čiji je vozni red prorijeđen
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
06.12.2023.
u 14:14

"Zadnji napad na okretištu Črnomerec, koji se dogodio 5. prosinca 2023. godine, kada su ni s čim izazvani huligani bejzbolskim palicama napali vozača i kontrolora otpremnika, s težim fizičkim posljedicama, je 'kap koja je prelila čašu' strpljenja", izvijestili su.

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb objavio je na svojoj Facebook stranici da će u četvrtak, 7. prosinca, zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec od 12 do 12:30. Razlog su, kažu, sve učestaliji napadi na njihove vozače i kontrolore.

- Samo u 2023. godini vozači i kontrolori karata su šest puta fizički napadnuti u kojima su im nanesene teže ozljede, dok su bila više od 20 pokušaja napada, a vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora je postao dio svakodnevice u gradskom prijevozu putnika. Zadnji napad na okretištu Črnomerec, koji se dogodio 5. prosinca 2023. godine, kada su ni s čim izazvani huligani bejzbolskim palicama napali vozača i kontrolora otpremnika, s težim fizičkim posljedicama, je 'kap koja je prelila čašu' strpljenja i zbog toga je SVPRZZ donio odluku o privremenom zaustavljanju prometa na terminalu ČRNOMEREC. Svi autobusi koji se zateknu na terminalu u 12 sati neće voziti do 12:30, a autobusi koji dođu neće ostvariti polazak do navedenoga vremena. U 12:30 bi promet autobusa s terminala Črnomerec trebao biti normaliziran - piše Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb.

Podsjećamo, policijska uprava zagrebačka objavila je detalje jučerašnjeg napada na vozača autobusa ZET-a te otpremnika ZET-a na terminalu Črnomerec. Trojica mladića, maloljetnik, 20 i 21-godišnjak, verbalno su se sukobili s 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom ZET-a, koji su stajali pored vozila i međusobno razgovarali, a zatim je došlo do naguravanja.

- Dolaskom na mjesto događaj te uz pomoć prikupljenih obavijesti, policijski službenici obišli su navedeno područje te uočili trojicu mlađih osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem. Oni su se dali u bijeg nakon uočavanja policijskih službenika te su, zbog pružanja aktivnog otpora jednog od njih, nad maloljetnikom uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Uslijed navedenoga on je u jednom trenutku i udario policijskog službenika - javlja zagrebačka policija.

Trojica osumnjičenih stavljena su pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv maloljetne osobe podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi" u pokušaju. Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku gradskog poduzeća i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, zaključuje policija.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Direktor ZET-a otkrio kada će rabljeni tramvaj iz Njemačke krenuti na zagrebačke ulice

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:10 07.12.2023.

Vozim se u busu i još dva odrasla i tri balavca. Ovi počeli lupati i razbijati. Meni prekipilo i izderem se na njih. Ovi se skamenili. Kad su izašli na stanici počeli lupati i pljuvati po prozoru gdje sam sjedio. Užas ,kakav je to odgoj.

CH
chemica
17:39 06.12.2023.

Da pogodimo, ni ovi neće u zatvor? Uvjetno, ali samo ako isto kazneno djelo ponove u idućih 14 dana. Hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije