ŠIRI SE LAŽNI OGLAS

ZET upozorava građane: Ne nasjedajte na ovu prijevaru!

Zagreb: Dvojne cijene na kartama ZET-a
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
20.08.2024.
u 10:15

"Uočite li stranicu koja se oglašava kao ZET, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne dajete svoje osobne podatke", napominju iz ZET-a

Zagrebački električni tramvaj (ZET) upozorio je građane kako se na društvenim mrežama širi prijevara u kojoj se lažno nude određene pogodnosti vezane uz prodaju karata. Naime, lažan Facebook profil piše kako nudi "ekskluzivnu ponudu za Zagrepčane". 

"U čast 17. obljetnісе zagrеbačkоg jаvnоg prіjеvoznika! Kupite novu ZET kartu i uživajte u neograničenim putоvanjіmа svim vrstama prijevoza 6 mjesеci za sаmо 2,35 EUR!  Požurite, ponuda vrijedi sаmо za prvih 500 kupасa!" stoji u objavi lažnog profila. 

ZET napominje kako je njihov jedini pravi profil "ZET - Zagrebački električni tramvaj". "Uočite li stranicu koja se oglašava kao ZET, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne dajete svoje osobne podatke", napominju iz tvrtke. 

 

GALERIJA Nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Pogledajte posljedice obilne kiše koja je pala
Zagreb: Dvojne cijene na kartama ZET-a
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

LU
luftbrenzzer
12:42 20.08.2024.

Tako je to kad nitko ne reagira na bezbroj promidžbenih poruka u kojima je sve moguće. Slijedite li poruke, navodno možete bez liječnika ozdraviti bolesne oči, uši, krvožilni sustav, "očistiti" jatru, bubrege, riješiti se probavnih problema, artritičnih bolova, vratiti pununu funkciju koljena, kukova, kralješnice, riješiti sve dermatološke nevolje, vratiti izgubljenu kosu, pridignuti posrnuli libido pa čak i povećati spolovilo. Svi takvim porukam (kao i lažnimod ZET-a) je zajedničko da nemate pojima s kim komunicirate jer je jedini komunikacijski kanal onaj na koji će te uplatiti ako nasjednete. Pored evidentne protuzakonite činidbe još nisam čuo da su nekoga od lopina uhvatili i procesuirali. Dakle, slobodno je objavjivati što želite jer nadležni ne poduzimaju ništa pa čak i ne upozoravaju građane na sve oblike masovnih prevara. To mi zaudara na spregu kriminala i službi progona istog. Inače ta ista policija koja u svezi ovih masovnih prevara šuti kao riba, sposobna je isti čas locirati i uhititi nekog bezveznjaka samo na osnovu jednog prijetećeg telefonskog poziva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije