Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRTNA OPASNOST

Zmija me ugrizla kad sam je nahranio, mislio sam da je sita

neven vrbanić
Sanjin Strukić/PIxsell
22.06.2010.
u 21:22

Za pola sata bio sam u Vinogradskoj odakle su me prevezli u bolnicu “Fran Mihaljević”. Tada sam znao da nisam u opasnosti – kaže Neven.

Smrt nakon ugriza crnorepe meksičke čegrtuše može nastupiti vrlo brzo. Ako je mjesto ugriza blizu glave, za dvadeset minuta, pri ugrizu u ruku smrt nastupa nešto sporije.

Gladna nakon štakora

S tom stravičnom mogućnošću bio je u noći na utorak, oko ponoći, suočen pasionirani uzgajivač zmija Neven Vrbanić (37) kad ga je njegova ljubimica ugrizla u podrumu kuće u Vrtlarskoj ulici na Črnomercu u kojemu drži terarije sa stotinjak zmija.

– Čegrtuša je upravo bila pojela štakora, mislio sam da je sita, ali očito nije bila. To je dosta temperamentna vrsta zmije. Ugrizla me za prst kad sam je nakon hranjenja iz plastičnog kontejnera htio vratiti u terarij pa sam digao poklopac. Uhvatila me panika, ali znao sam da se moram smiriti jer to je najgore što ti se može dogoditi u takvoj situaciji zato što se u panici ubrza bilo i krvotok – priča Neven. Bio je dovoljno priseban da si vakuumskom pumpicom iz prsta isisa mogući otrov i pozove prijatelja da ga odveze u bolnicu.

– Protuotrov nemam jer o njegovu ubrizgavanju svakako treba odlučiti liječnik da se ne bi dogodio anafilaktički šok. Za pola sata bio sam u bolnici u Vinogradskoj odakle su me prevezli u bolnicu “Fran Mihaljević”. Tada sam već znao da nisam u opasnosti jer nisam osjećao nikakve simptome djelovanja otrova, a onda mi je i liječnik potvrdio da zmija nije pustila otrov – kaže Neven.

Ljubav od djetinjstva

U bolnici su ga zadržali dvanaest sati. U kući u kojoj drži zmije živi sa ženom i djetetom, ali tvrdi da su oni sigurni jer su zmije dobro čuvane u posebnom prostoru. Neven ima cijelu obitelj meksičkih čegrtuša – dva mužjaka i ženku. Ugrizao ga je mužjak. Za uzgoj zmija ima dozvolu, a surađuje i s Imunološkim zavodom u Svetoj Nedelji.

– Zmijama se bavim od djetinjstva i nikad me nijedna nije ugrizla, ovo je prvi put. Uza sve svoje iskustvo ne mogu reći da je moj život uz zmije sto posto siguran, ali nije ni na cesti – kaže zmijoljubac Neven.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
21:39 22.06.2010.

Bolesnika kao šta je ovaj lik puna hrvatska---kojeg vraga će mu te zmije-vidi se da nije normalan!

ZV
Zvrndonja
22:00 22.06.2010.

baš me zanima kako je sve to osigurano u ne daj bže nezgode, naprimjerpotres ili nešto slično??

TM
trade_mark
11:38 24.06.2010.

koji debos!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije