Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulovljena u Europi

Riba pacu napada testise plivača: 'Oni su joj prirodna meta'

riba pacu
Screenshot/YouTube
12.08.2013.
u 15:13

- Grizu zato što su gladni, a testisi im ugodno prianjaju u ustima - kazao je danski stručnjak Henrik Carl.

U vodama kod Skandinavije prvi puta je otkrivena riba iz južnoameričkih voda pacu koja napada testise, piše Gawker.

Prošlog tjedna je ribar u Oresund Soundu između Švedske i Danske uhvatio pacu, ribu najpoznatiju po oštrim zubima i napadima na muške genitalije. - Pacu obično nije opasna za ljude, no ima jako snažan ugriz. Incidenti s njom su zabilježeni u državama kao što je Papua Nova Gvineja, gdje su nekim muškarcima odgrizli testise - kazao je danski stručnjak Henrik Carl.

- Grizu zato što su gladni, a testisi im ugodno prianjaju u ustima - dodao je Carl koji objašnjava da testisi nisu uobičajena hrana za ovu ribu biljožderku. - Usta joj nisu velika pa jede orašaste plodove, voće i male ribe, ali ljudski testisi su joj prirodna meta - kaže Carl te dodaje da je pacu slična piranji, ali uz jednu bitnu razliku.

- Njezini zubi su snažniji i ravniji, savršeni za lomljenje - kaže Carl. Pretpostavlja se da je neki amaterski "kolekcionar" riba ovu vrstu, koja se može naći u Amazoni, bacio u skandinavske vode.

>>Pogledajte kako je ronioc zajahao divovsku ribu

Ključne riječi

Komentara 1

RA
ranko75
15:00 10.04.2014.

Strava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije