Drvene kućice vratile su se na Zrinjevac, dok su se štandovi napunili organskim namirnicama na Trgu Petrice Kerempuha. Mirisi i novosti u svijetu hrane privukli su gurmane na dva festivala u centru grada koji su počeli jučer, a zajedničke su im dvije stvari – hrana i filmovi, i to oni posvećeni hrani.
Dok su posjetitelji na Zrinjevcu na prvom Food Film Festivalu mogli u sklopu kuharskih radionica čuti kako se kuha studentski grah i razne druge recepte za mlade i zaposlene ljude, probati kolače, američki roštilj, sushi i druga azijska jela, pozornost su privlačila dva brkata muškarca logičnog naziva – Brko i Brko, koji su spremali krokodilsko meso.
U tzv. Crocodile Dundey Wok, cijene 49 kuna, uz krokodila ide i povrće, tjestenina, umak i kikiriki. - Okus mu je mješavina smuđa i puretine – rekao je Brko – Antun Juranović. Kolačima je unuku Maru počastila baka Mirjana Stipić, dodajući kako su takvi festivali uvijek dobri za Zagreb, pogotovo za lijepog vremena. No mlade majke Ivana Pintar, Natalia Zavacki i Željana Krznarić dodale su da bi voljele vidjeti i kutak samo za djecu.
Večeri će do 20. rujna na Zrinjevcu biti rezervirane za besplatne projekcije filmova o hrani, koje će počinjati u 21 sat, a danas je na repertoaru "Chef", dok je sutra "Indijski začin na francuski način". Do 14. rujna na Opatovini će Zagrepčani moći saznati sve o organskoj hrani na Organic Funky Food&Film Festivalu (OFFF Festival).
Mogu se kupiti domaće šljive za 10 kuna po kilogramu, kruške za 15 ili jabuke za 10 kuna. Sve što je ponuđeno može se i probati, pa tako i likeri i rakije "Towar", koju vlasnici prodaju i kao suvenir. Bočice s okusima smokve, rogača, naranče, višnje ili borovnice, veličine 20 ml koštaju 10 kuna. Mnoštvo se okupilo i oko sirovih zdravih kolača, bez jaja, mlijeka, šećera... Komad je 20 kuna, no kupovali su se čim su se probali. (Petra Balija)
Sve nema se,a jede se krokodil..