SILA SE PROBUDILA

Hrvatska premijera 'Ratova zvijezda' okupila brojne poznate

Star Wars poznati premijera
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/21
15.12.2015.
u 21:54

Večeras je premijerno prikazan sedmi dio poznate franšize, a okupila je hrvatske ljubitelje filma

Najiščekivaniji film godine "Ratovi zvijezda: Sila se budi", na svečanoj je premijeri prikazan u IMAX dvorani u CineStaru Arena Zagreb.

Svečana premijera sedmog nastavka legendarne sage o Jedijima i zlom carstvu, koja diljem svijeta izaziva "starwarsmaniju", i u Zagrebu je izazvala veliko zanimanje filmske publike te je cijela IMAX dvorana u CineStaru sa 500 sjedala bila popunjena. Sretnici koji su imali priliku među prvima u svijetu pogledati taj najiščekivaniji film godine, bili su i brojne osobe iz hrvatskog javnog i društvenog života. Sve njih dočekali su "svi likovi koji se pojavljuju u filmu", a imali su priliku vidjeti i performance viteza Jedija sa svjetlećim plavim i crvenim mačevima.

Prve kinoprojekcije filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi", počet će 16. prosinca točno u ponoć za što se, najavljuju iz CineStara, već traži ulaznica više, a dan poslije film će krenuti u redovitu kinodistribuciju, što je i prije američke distribucije.

U pretprodaji je prodano preko 25 tisuća ulaznica, što je rekord hrvatskog box officea. Brojka od prodanih ulaznica bliži se 30.000, ističu u CineStaru te očekuje da će to biti nagledaniji film u 2016. godini.

Nastavak sage "Ratovi zvijezda" događa se 30 godina nakon radnje filma "Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija" iz 1983. Uz već poznate likove, u najnovijem nastavku pojavljuju se novi – Finn, Rey i Poe Dameron. Film "Ratovi zvijezda: Sila se budi" traje 136 minuta.

Producirale su ga kompanije Walt Disney Pictures, Lucasfilm i Bad Robot Productions, režirao ga je J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na njemu radio kao kreativni savjetnik.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Hrvatska nema puno drugačije dojmove

Sedmi nastavak filma pokazao se kao potencijal za veliku gledanost već 19. listopada. Tada su u pretprodaju puštene prve ulaznice, a u rekordnom roku prodano ih je čak 30.000.

Film možete pogledati u multipleksima diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Dubrovnik, Šibenik, Osijek, Varaždin, Vukovar, Slavonski Brod).

U trajanju od 136 minuta, čini se da se sila zaista probudila.

>> Sila se probudila u Zagrebu

>> Novi "Ratovi zvijezda" premijerno prikazani u Los Angelesu

Komentara 9

PU
pulizg
22:47 15.12.2015.

meni je tu poznat samo bitorajac

KO
komentatorv3
09:01 16.12.2015.

Nego, kakvi su to tetkasti stitnici za lightsaber? Stari Jediji nisu imali nikakve stitnike, pa su letili prsti, odrezane ruke itd..

BJ
Bjelovar112
09:39 16.12.2015.

ima ovi poznati žena sa kojima bi se moglo macevat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije