ja bih festival

Poznati s klincima na radionici Malog Magacin Kabarea

Ja BiH festival radionica
Foto: Igor Šoban
1/6
08.09.2014.
u 10:41

Pod vodstvom glumice Zane Marjanović i redatelja Emira Kapetanovića, djeca su osmislila scenarij i svoje likove, te snimili kratak film

Ovaj vikend u kinu Tuškanac u sklopu festivala Ja BIH festivala "5 dana Sarajeva u Zagrebu”, održala se kreativna radionica Malog Magacin Kabarea.

Pod vodstvom glumice Zane Marjanović i redatelja Emira Kapetanovića, djeca su osmislila scenarij i svoje likove, te snimili kratak film, koji je  u 17 sati bio svečano predstavljen uz projekciju prvog bosansko-hercegovačkog dječjeg dokumentarno-igranog filma Mit o Bosni i Hercegovini koji su polaznici Malog Magacin Kabarea pripremili prošle godine.

Kreativnoj radionici prisustvovale su brojne poznati roditelji s djecom poput Ive Balaban, Marijane Mikulić, Lane Klingor, Maje Sever, Aleksandra Kostadinova..

Edukatorima Malog Magacin Kabarea, na radionicama u subotu pridružili su se i članovi udruge Crveni nosevi. Kroz radionicu u trajanju od dva i pol sata djeca su se upoznala s načinom stvaranja scenarija i likova, ali i osmišljavanja kostima i načina na koji kreativno iskazati svoje ideje i predstaviti ih kroz film.

- Moram priznati da sam bila jako uzbuđena i veselila sam se radu s djecom u Zagrebu. Kako je Mali Magacin Kabare potpuno unikatan program kulturno-obrazovnih radionica za djecu koji smo razvili kroz tri godine uspješnog rada, vjerujem da su se djeca u subotu dobro zabavila, da su zadovoljni što su napravili film i bogatiji za novo znanje. Jako mi je drago što su se odazvali u ovako velikom broju, , izjavila je Zana Marjanović, predsjednica udruženja Magacin Kabare i jedna od edukatorica Malog Magacin Kabarea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije