Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Zoran Predin u Tvornici predstavio album "Kosa boja srebra"

Zoran Predin
Foto: Pixsel
25.11.2013.
u 12:26

Predin se autoironijski zeza nad činjenicom da postoje djevojke koje nikada nisu čule za "Naj ti poljub nariše usnice" ili "Ne mi dihat za ovratnik", ali ima nas još koji na to možemo dodati tek – "koze nore"

Bio je to skup nostalgičara, reći će mnogi, počevši od mladih konobara koji su te subotnje večeri radili  na šanku Tvornice. I neće pogriješiti, jer kada Zoran Predin priča o Vučku i Olimpijskim igrama u Sarajavu, svi koji su te subotnje večeri bili tamo i te kako dobro znaju o čemu se radi. No, taj skup nostalgičara prisustvovao je sjajnom koncertu, danas ipak nekog drugog Zorana Predina, znatno drugačijeg od novovalnog junaka na čelu "Lačnog Franca". Sada su oko njega na sceni tek tri instrumenta – tuba, harmonika i gitara/buzuki. Njihov današnji zvuk najjednostavnije je svrstati pod world music, iako je u njemu mnogo etno elemenata, mnogo sazvučja i ritma romske glazbe, ali Predinova definitivno rockerska duša otkriva se ne samo u (otrcanoj) crnoj kožnoj jakni u kojoj Predina gledamo već godinama.

Rock stanuje u njegovom (operacijom popravljeniom i spašenom) srcu, stavu prema glazbi, ali i prema životu. Tako će u najavi tijekom svog, bazično kaberetskog, nastupa spremno priznati da bi dao pola kile vlastitog mesa da je on napisao pjesmu "Kad umrem", definitivno jednu od najljepših balada Gorana Bregovića, koju je Predin i snimio na albumu "Tragovi u sjeti" uz Matiju Dedića za klavirom.

Tijekom ove godine Predina smo imali priliku dva puta slušati u Zagrebu. Na Dan žena pjevao je u VIP klubu, uz pomociju hrvatskog izdanja svoje knjige "Druga žena u haremu", da bi sada u Tvornici predstavio novi album "Kosa boje srebra", snimljen na hrvatskom jeziku. Tvornica je ipak njegov bazični prostor, a kvaliteti koncerta definitvno je pridonjela i nostalgija s počeka priče. Uz pjesme s nogom albuma, počevši od naslovne koju je posvetio dragoj prijateljici, on će reći crnoj princezi Novog vala, prerano preminuloj Margiti Stefanović iz Ekatarine Velike, čuli smo i njegove najveće hitove iz slavnih dana. Predin se autoironijski zeza nad činjenicom da postoje djevojke koje nikada nisu čule za "Naj ti poljub nariše usnice" ili "Ne mi dihat za ovratnik", ali ima nas još koji na to možemo dodati tek – "koze nore". I otpjevati to uz Predina!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije