Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI PEKING 2022

Hrvatska olimpijka završila karijeru i poručila: Sretna sam, bilo je bolje nego što sam očekivala

Peking: Hrvatski predstavnici u skijaškom trčanju nisu se plasirali u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom
Foto: Jaki Franja/PIXSELL
1/3
20.02.2022.
u 11:11

Posljednjeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu hrvatska olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec nastupila je u ski-maratonu slobodnim načinom na 30 kilometara.

U otežanim meteorološkim prilikama Malec je zauzela 52. mjesto (+16:24 minuta za pobjednicom) u konkurenciji 65 natjecateljica.

"Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala. Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao", kazala je Malec. 

Prema ranijim najavama, Vedrana Malec se ovom utrkom oprostila od olimpijskih nastupa. Nakon Sočija 2014. i Pjongčanga 2028., Peking 2022. bio joj je treći olimpijski nastup. Osim 52. mjesta u najzahtjevnijoj utrci ženskoj programa skijaškog trčanja, Malec je bila 53. u pojedinačnom sprintu, 73. u klasičnoj utrci, dok je ekipni sprint s Tenom Hadžić završila na 10. mjestu u polufinalnoj skupini.

08.02.2022., Peking, Kina - Zimske olimpijske igre 2022. skijasko trcanje, sprint slobodnim stilom. Vedrana Malec Photo: Jaki Franja/PIXSELL
Foto: Jaki Franja/PIXSELL

U utrci koja je još dan ranije, zbog vjetra i hladnoće u kineskom Nacionalnom centru skijaškog trčanja Zhangjiakouu pomaknuta naprijed za tri i pol sata, zlato je osvojia Norvežanka Therese Johaug (1:24:54), srebro Amerikanka Jessie Diggins (+1:43.3 minute), a Kerttu Niskanen iz Finske okitila se brončanim odličjem (+2:33).

Trećim zlatnim odličjem u Pekingu, Norvežanka je u vjerojatno posljednjem olimpijskom nastupu u trofejnoj karijeri, dovela svoju zemlju do rekordnih 16 medalja na jednim Zimskim olimpijskim igrama.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije