Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA OPREZ

Odlučujućem derbiju prijeti nesvakidašnji scenarij. Na jednu stvar Jakirović i Sopić trebali bi pripaziti

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
24.04.2024.
u 07:00

Pretendenti za naslov uoči međusobnog derbija igraju gostovanja na kojima su ove sezone gubili bodove pa neće imati luksuz čuvati važne igrače koji su pod rizikom suspenzije

U jeku smo utrke za naslov prvaka u HNL-u između prvoplasirane Rijeke i drugoplasiranog Dinama koji za liderom zaostaje dva boda. Do kraja sezone ostalo je još samo pet kola, a za 11 dana očekuje nas po mnogima ključna utakmica, direktan dvoboj pretendenata za naslov na Rujevici. Međutim, dotad se igra još jedno prvenstveno kolo. U idućem, 32. kolu i jedni i drugi idu na gostovanja; Dinamo u subotu od 17 sati gostuje kod Varaždina kod kojeg je već ove sezone ispuštao bodove, dok Rijeka u nedjelju od 19.30 sati gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive kod koje je na posljednjem gostovanju remizirala 1:1 i ispustila dva boda.

Dakle, riječ je o nimalo lakim gostovanjima za Rijeku i Dinamo u koja će morati ući maksimalno. Stoga će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će momčadi Željka Sopića, odnosno Sergeja Jakirovića ući u te dvoboje jer u pozadini svega leži potencijalna otegotna okolnost uoči derbija za obje momčadi. Naime, i jedni i drugi u svojim kadrovima imaju popriličan broj igrača koji bi u slučaju dobivenog žutog kartona u idućem kolu propustili derbi sezone protiv konkurenta za naslov.

Kod Rijeke taj popis sadrži čak deset imena: Marko Pjaca, Nediljko Labrović, Bruno Goda, Veldin Hodža, Niko Galešić, Emir Dilaver, Franjo Ivanović, Emmanuel Banda, Danilo Veiga i Bruno Bogojević, dok kod Dinama opasnost od propuštanja derbija postoji kod šest pojedinaca, a to su Josip Mišić, Stefan Ristovski, Sandro Kulenović, Arijan Ademi, Gabriel Vidović i Moreno Živković.

Jedini od igrača s popisa koji se vrlo vjerojatno neće morati brinuti oko dobivanja žutog kartona uoči derbija je Mišić koji se proteklog vikenda lakše ozlijedio u susretu protiv Lokomotive te je izgledno da će propustiti gostovanje u Varaždinu.

U posljednjem kolu se i kod Rijeke i kod Dinama pokazala širina kadra u povodu izostanaka zbog žutih kartona, budući da su Riječani bez iznimno važnog zadnjeg veznog Lindona Selahija na Rujevici apsolvirali Goricu 3:0 pobjedom, a Dinamo bez redovitog prvotimca Maura Perkovića slavio 1:0 kod Lokomotive. Međutim, za međusobni derbi na Rujevici i jedan i drugi trener voljeli bi imati svoje najjače moguće kadrove na raspolaganju. Ipak je riječ o utakmici koja bi mogla odlučiti prvenstvo.

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
1/17

No prvenstvo bi isto tako mogli odlučiti i potencijalni kiksevi u drugim utakmicama pa je tako teško vjerovati da će ili Sopić ili Jakirović posegnuti za čuvanjem bilo kojeg od standardnih prvotimaca koji su pod prijetnjom suspenzije. Jedino što bi treneri mogli prevenirati su žuti kartoni ofenzivaca poput Pjace na jednoj ili Kulenovića na drugoj strani savjetom da ne idu agresivno u duel ako za to ne postoji baš snažna potreba. I Pjaca i Kulenović su trenutačno u fantastičnim formama i bilo bi ih šteta ne vidjeti u najvažnijem dvoboju sezone, što iz perspektive i jedne i druge momčadi, što iz perspektive neutralnog gledatelja.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dex
09:44 24.04.2024.

čujem da će finale kupa suditi hajdukovci Kolarić i Jović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije