Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRILIKA ZA MEDALJE

Odbrojavanje može početi! Sljedeće Zimske olimpijske igre održavaju se u hrvatskom susjedstvu

Foto: Međunarodni olimpijski odbor
1/3
20.02.2022.
u 12:20

ZOI u Pekingu su završene, a zimska olimpijska natjecanja sele u Europu.

Od 6. do 26. veljače 2026. održat će se sljedeće Zimske olimpijske igre, a domaćin će biti Italija, službeno Milano, no zimske discipline smjestit će se u Alpe, odnosno Cortinu d' Ampezzo.

Prijestolnica Lombardije i kultno talijansko zimovalište službeni su domaćini, premda će se na još osam lokacija održavati natjecanja u raznim sportovima (Assago, Verona, Baselga di Rine, Lago di Tesero, Predazzo, Rasen-Antholz, Bormio, Livigno).

Foto: Wikipedia

Milano i Cortina d'Ampezzo pobijedili su još jednu zajedničku ponudu švedskih gradova Stockholm–Åre s 47-34 glasa za izbor gradova domaćina na 134. sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u švicarskoj Lausannei,prije dvije i pol godine.

Foto: Međunarodni olimpijski odbor

Ovo će biti četvrte Olimpijske igre u Italiji (Cortina d'Ampezzo je prethodno bila domaćin Zimskih olimpijskih igara 1956.), a prve u Milanu. Bit će to prve Olimpijske igre sa dva grada domaćina u službenom obliku i prve Zimske olimpijske igre od Sarajeva 1984. na kojima će se ceremonije otvaranja i zatvaranja održati na različitim mjestima.

Zimske olimpijske igre 2006. u Torinu, posljednje Zimske olimpijske igre u Italiji i 70. obljetnica Zimskih olimpijskih igara 1956. u Cortini d'Ampezzo, prve Olimpijske igre u Italiji.

Ključne riječi
ZOI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije