Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA RAZBILA SLAVEN

VIDEO Postignut jedan od najljepših golova ove sezone u HNL-u, pogledajte ovu majstoriju

Istra 1961  i Slaven Belupo sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
26.04.2024.
u 20:22

Švedski napadač Emmanuel Ekong je prošao kroz sredinu terena do nekih 25 metara od vrata, a onda odlučio oprobati svoj snažan udarac. Nije mogao biti precizniji.

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su koprivnički Slaven Belupo sa 3-0 (3-0) u prvoj utakmici 32. kola Hrvatske nogometne lige, odigranoj u petak na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Strijelci za uvjerljivu pobjedu domaće momčadi bili su Elias Filet u 6. minuti iz kaznenog udarca i Emmanuel Ekong u 15. minuti, a gol iz 34. minute upisan je kao autogol vratara Ivana Suška, jer se lopta odbila od njegovih leđa preko gol-crte, nakon što je Salim Fago Lawal pogodio vratnicu.

Istra 1961 se sa 34 boda učvrstila na osmoj poziciji, dok je Slave Belupo sa 30 bodova ostao na devetom mjestu. Vodeća Rijeka ima 71 bod, dva više od drugoplasiranog Dinama. Treći je Hajduk sa 58 bodova.

Riječani će u nedjelju (19.30 sati) gostovati kod Lokomotive u Zagrebu, a Dinamo će u subotu (17 sati) biti gost u Varaždinu

U dvoboju osme i devete momčadi na ljestvici HNL-a, Puljani su furiozno krenuli u utakmicu pa se već u trećoj minuti zatresla greda na vratima koja je branio Ivan Sušak. Branič Istre 1961 Ante Majstorović našao se neometan na rubu kaznenog prostora i lijevom nogom šutirao, ali je lopta pogodila samo okvir vrata.

Već tri minute poslije domaća momčad je povela. U akciji Puljana s desne strane, nakon ubačaja prema kaznenom prostoru, lopta je pogodila gostujućeg veznjaka Adriana Liber u ruku, a sudac Tihomir Pejin je pokazao na bijelu točku. Francuz Elias Filet je preuzeo ulogu izvođača, poslao Suška u jednu, a loptu u drugu stranu i donio prednost svojoj momčadi.

Samo devet minuta je prošlo do novog pogotka, jednog od najljepših u ovoj sezoni. Švedski napadač Emmanuel Ekong je prošao kroz sredinu terena do nekih 25 metara od vrata, a onda odlučio oprobati svoj snažan udarac. Nije mogao biti precizniji. Pogodio je gornji lijevi kut, a lopta se od grede odbila u mrežu. Sušak se ispružio, ali udarac je bio neobranjiv. Video pogledajte OVDJE.

Mnogo bolju igru u prvom poluvremenu momčad talijanskog stručnjaka Paola Tramezzanija okrunila je još jednim pogotkom u 34. minuti. U brzom kontranapadu po desnom boku se u kazneni prostor probio Nigerijac Salim Fago Lawal. Iz prilično nepovoljne pozicije, iskosa s desne strane, odlučio se na udarac. Pogodio je vratnicu, a lopta se odbila u leđa nesretnog gostujućeg vratara i prešla gol-crtu prije nego što je Sušak uspio reagirati.

Nogometaši iz Koprivnice su u prvom poluvremenu uputili tek tri udarca, ali nijedan nije natjerao domaćeg vratara Lovru Majkića na intervenciju.

U drugom dijelu je Slaven Belupo zaigrao otvorenije, uputio više udaraca, ali rezultat na semaforu ostao je nepromijenjen. Najbolju priliku su ipak imali Puljani u 85. minuti, ali je Hujberov udarac Sušak uspio obraniti.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije