Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalio se premijeru

Malenica otkrio razloge odlaska iz Vlade: 'Dao sam svoj maksimum u posljednjih pet godina'

Zagreb: Ivan Malenica dao izjavu nakon sjednice Vlade
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.05.2024.
u 19:52

Svoju karijeru nastavit će u Saboru.

Aktualni ministar pravosuđa Ivan Malenica potvrdio je da se zahvalio i odbio ponudu Andreja Plenkovića da sudjeluje u novoj Vladi. Umjesto toga odlučio je biti zastupnikom u Saboru.

Malenica je za Dnevnik otkrio kako se odlučio povući iz obiteljskih razloga. "Bit ću ministar još dok se ne konstituira Sabor i dok se ne izglasa Vlada" rekao je objasnivši da je Andrej Plenković prihvatio njegovu odluku. Svoju karijeru nastavit će u Saboru, rekao je. "Dao sam svoj maksimum u posljednjih pet godina i mnogo je toga napravljeno. Vrijeme je za promjene", smatra Malenica.

Na pitanje koliko je bilo stresno gledati kako se protiv kolega u Vladi dižu optužnice, Malenica je odgovorio kako su pravosudna tijela radila neovisno. "U mojem mandatu je donesena nova strategija protiv korupcije. Izmijenjen je niz procesnih zakona važnih za borbu protiv korupcije. Zadovoljan sam što smo krajem mandata promijenili zakonodavni okvir koji se odnosi na zaštitu žena od nasilja", naglasio je ministar na odlasku.

Od onoga što je htio učiniti, a možda nije stigao, Malenica je istaknuo da bi se mogao učiniti iskorak u zemljišnim knjigama i u povjerenje u zemljišne knjige. "Pokušavali smo uvesti promjene i vjerujem da će moj nasljednik nastaviti raditi na tome", rekao je.

VEZANI ČLANCI:

Upitan je li razgovarao s Damirom Habijanom, donedavnim ministrom gospodarstva, Malenica je rekao kako još nije sigurno tko će biti novi ministar pravosuđa i uprave. "To je na predsjedniku Vlade da odluči. Ja ne bih špekulirao o tome", rekao je te dodao da bi Habijan bio dobar izbor s obzirom na to da je on pravnik te da je bio aktivan u Saboru.

Malenica je imao i savjet za budućeg ministra pravosuđa i uprave. "Neka nastavi našim tempom, da nastavi mijenjati samu percepciju o hrvatskome pravosuđu. To traži velik angažman, ali vjerujem da tko god da dođe imati dobre temelje za nastavak", rekao je Malenica.

GALERIJA Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

Zagreb: Ivan Malenica dao izjavu nakon sjednice Vlade
1/11

Komentara 4

BO
BoljiSvijet
10:17 10.05.2024.

Dragi Malenica...ti si za pravosuđe napravio 0 (nula)..onah samohrani roditelj iz Sesveta ti je napisao pismo radi čega bi se ja na tvome mjestu posramio do groba..smard prevare sq sesvetskig suda u ostavini iza Pekčec Stjepana doči će i doo tvoje maloljetne djece...taj samohrani roditelj i njegova djeca ne žele ni čuti da na silu i prevaru postanu nasljednici u krnjoj imovini Pekčec Stjepana-svu tako "nasljeđenu" imovinu budu darovali tvojoj i Plenkovićevoj djeci.. njima ta imivina ne treba .srami se ti i tvoja pravosudna inspekcija koja nikad nije htjela izvršiti nadzor nad radom sesvetskog suda u ostavini iza Pekčec Stjepana koja ni dan danas nakon 25 godina nije pravomoćno okončana

AK
Aka
23:51 09.05.2024.

Miče se zbog Turudića, jer ko će s njime?

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
20:05 09.05.2024.

Ostat ces zapamcen po tome sto nisi dva puta zelio provesti odluke ustavnog suda o osnivanju hrvatske pravoslavne crkve! Dva puta! U svim iole normalnim drzavama bi zavrsio u zatvoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije