Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITANJE DANA Kada bi se trebali održati parlamentarni izbori?

Otvorena birališta u Republici Hrvatskoj za parlamentarne izbore
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
21.02.2024.
u 12:19

Premijer je u subotu, nakon prosvjeda koji su održale lijevo-liberalne stranke na Markovu trgu, rekao kako će parlamentarni izbori ''biti u roku''

Hrvate u 2024. godini čekaju čak tri izbora – europski, parlamentarni i predsjednički. EU izbori održat će se 9. lipnja ove godine i samo za njih se zna točan datum. Predsjednički izbori održat će se krajem godine, a bude li drugog kruga, on će biti održan početkom 2025. godine. Još uvijek nije poznato kada će točno biti državni parlamentarni izbori.

Oporba traži parlamentarne izbore odmah, a za danas su najavili da će tražiti raspuštanje Sabora. Glasovanje se ne očekuje ovaj tjedan, a za raspuštanje Sabora trebat će im ruke 76 zastupnika. Prema zakonu, izbori se trebaju održati najkasnije do sredine rujna, no moguće je da se oni održe i na proljeće ili u ljeto, kao što je to bio slučaj prošle godine. 

Premijer je u subotu, nakon prosvjeda koji su održale lijevo-liberalne stranke na Markovu trgu, rekao kako će parlamentarni izbori ''biti u roku''. U anketi smo vas pitali kada bi se trebali održati parlamentarni izbori.

VEZANI ČLANCI

VIDEO More ljudi preplavilo Gornji grad: Pogledajte snimke drona s velikog prosvjeda

Komentara 2

HR
hrUsrcu
16:31 21.02.2024.

lupetala (11 stranaka 1100) prosvednika - pametnom dosta, bez plana, bez programa, ostat ce vam da i dalje lupate (lupe tate) za NASE NOVCE u hr saboru, kad sasm vidio buljaka (gdje su auto radiji) mrak i PB gdje su su novci - to bi terbali voditi hrvatsku, bljak, a tek milance, orban, dodig, vucko, putin,,,

Avatar Klopsek
Klopsek
08:52 22.02.2024.

Nije toliko važno kada već za koga ja ne glasam za hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije