IAA Mobility

BMW u Münchenu predstavlja novu platformu za EV vozila konceptom Vision Neue Klasse

Foto: BMW
Foto: Renault
02.09.2023.
u 21:26
Među mnogim premijerama IAA Mobility sajma su i redizajnirana Tesla Model 3, novi Renault Scenic, Mini Countryman, VW ID7 GT
Pogledaj originalni članak

U utorak se otvara sajam automobila IAA Mobility u Münchenu, koji će u pet sajamskih dana u velesajamskim prostorima minhenskog Messe-a i u centru grada posjetiteljima predstaviti mnoge premijere automobila. Slavni je to sajam koji se prije dvije godine iz Frankfurta preselio u Bavarsku, gdje želi obnoviti svoju slavu u ovo digitalno doba kada su saloni automobila pali u drugi plan.

Dakako, Bavarci su na domaćem terenu pripremili snažnu gamu. Javnosti će predstaviti najnoviji koncept BMW Vision Neue Klasse, studiju koja najavljuje posve novu generaciju električnih automobila. Nova isključivo električna platforma bit će korištena za šest novih EV automobila, koji će se pojaviti između 2025. i 2027., a prva na tržište stiže električna Serija 3 2025.

- Neue Klasse predstavlja veliki tehnološki skok. Čak 30% veći domet i 30% brže punjenje te 25% veću učinkovitos. Isto se odnosi i na njegov dizajn koji ne može biti više futuristički - rekao je Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG odgovoran za razvoj.

Premijeru će imati i BMW i7 Protection, prva blindirana električna limuzina na svijetu.

Njihov drugi brend Mini predstavit će novu treću generaciju Countrymana i to zasad samo u električnoj varijanti, a premijeru će imati i novi potpuno električni Mini Cooper.

Renault će u Munchenu predstaviti svjetsku premijeru potpuno novog Scenica i to u E-Tech electric varijanti na struju, ali, dakako, nudit će se i benzinski te hibridni pogoni.

Tesla će u Munchenu predstaviti redizajniranu verziju svog najprodavanijeg Modela 3. Svoj javni debi će u Munchenu imati električna verzija karavanske Opel Astre, Sports Tourer Electric, a Opel će predstaviti i dorađenu verziju Corse Electric s više snage i većim dometom nego prije, kao i koncept Opel Experimental.

Volkswagen će imati premijeru novog Passata i ID7 GTX modela, Ford modela Explorer, Smart električni crossover Smart#3,a Porsche niz posebnih modela za 60. obljetnicu kultne 911-ice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.