Gastrofej 2013.

Plavi podrum najbolji poslovni restoran u zemlji, a Tač u Zagrebu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Plavi podrum najbolji poslovni restoran u zemlji, a Tač u Zagrebu
20.11.2013.
u 22:45
U uži izbor ušla su 32 restorana, a stručni žiri predvodio je hrvatski gastronomski stručnjak Veljko Barbieri
Pogledaj originalni članak

Restorani Plavi podrum i Tač dobitnici su nagrade Gastrofej 2013. za najbolje poslovne restorane u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu. Nagradu je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Expressom, a svečana dodjela održana je danas u restoranu Tač. Za razliku od prošlogodišnjeg Gastrofeja, kada se birao samo najbolji poslovni restoran u Zagrebu, nagrada je ove godine proširena na cijelu Hrvatsku.

U konkurenciji su sudjelovali ponajbolji hrvatski restorani, a u uži izbor ušla su 32 finalista. Žiri predvođen hrvatskim gastronomskim stručnjakom Veljkom Barbierijem tri mjeseca obilazio je odabrane restorane u većim gradovima te jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge. Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline, a istodobno su zadovoljili zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnima. Uz zvjezdice žiri je dao svoj opći dojam o restoranu, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji.

U uži izbor najboljih restorana ušli su Academia, Apetit city, Bota Šare, Bruna, Burin, Dubravkin put, Foša, Galija, Gašpar, Gračanka-Kamanjo, Kadena, Karlo, Kod Ruže, Kod Špilje, Korana, Korkyra, Kormoran, Kottni, Kukuriku, Lamut, Lido, Mala Hiža, Milan, Nautika, Noštromo, Oliva, Plavi podrum, Stari Puntijar, Tač, Tratoria al Pittor, Zlatna ribica, Zlatne gorice. I ove godine dodjelu Gastrofeja omogućili su generalni pokrovitelji nagrade PBZ Card i American Express, a akciju odabira najboljeg poslovnog restorana podržali su i Triglav osiguranje, Zvijezda, Velpro i Vina Belje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.