gostovanje u Bruxellesu

'Bezbrižna solerica' Danielle (63) ostavila stari bicikl u Muzeju prekinutih veza

Foto: Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
Olinka Vištica,Dražen Grubišić
Foto: Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
Olinka Vištica,Dražen Grubišić
17.06.2014.
u 13:52
Preko gigantskog elektroničkog displaya, površine stotinjak četvornih metara, vrti se logo Muzeja prekinutih veza i pitanje posjetiteljima: jeste li ikad bili slomljena srca?
Pogledaj originalni članak

Svjetski poznati hrvatski muzej od ovoga tjedna pa sve sredine listopada gostuje u Bruxellesu, a među novim izlošcima koje su Belgijanci donirali Muzeju prekinutih veza nalazi se i oporuka u kojoj jedan čovjek objašnjava što nakon smrti ostavlja svojoj neprežaljenoj ljubavi, kao i jedan stari trkaći bicikl.

Bicikl je donirala 63-godišnja Danielle iz sela Itterbeek nadomak Bruxellesa, uz ovo objašnjenje: "Ostavio ga je ondje, za mene, tog klimavog uličnog trkača. Kupio si je novi bicikl i u 'novom životu' više nije bilo mjesta za stari. Čuvala sam ga, isprobala ga, kupila specijalne biciklističke cipele, i utrkivala se okolo Pajottenlanda kako bih odagnala melankoliju. Prošloga tjedna kupila sam novi bicikl razmišljajući: ma dovraga, bezbrižna solerica poput mene nema koristi od te stare olupine".

Osim pedesetak predmeta koje su donirali Belgijanci, izloženo je i pedesetak predmeta koji su u Muzeju od ranije i koje su donirali ljudi u Hrvatskoj, Francuskoj, Engleskoj, Singapuru, Meksiku i drugdje gdje je izlagao Muzej prekinutih veza. Izložba u Bruxellesu događa se u tzv. Parlamentariumu, muzeju Europskog parlamenta, a kreatori Muzeja prekinutih veza Olinka Vištica i Dražen Grubišić ostali su impresionirani najavom njihove izložbe na ulaznim vratima. Preko gigantskog elektroničkog displaya, površine stotinjak četvornih metara, vrti se logo Muzeja prekinutih veza i pitanje posjetiteljima: jeste li ikad bili slomljena srca?

>>Olinka Vištica i Dražen Grubišić doveli Muzej prekinutih veza i u Bruxelles

>>Muzej prekinutih veza i MSU nominirani za najbolje u Europi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.