ARHENNALE

Izložba fotografija snimljenih na Bijenalu arhitekture u Veneciji

Foto: arhiva
Izložba fotografija snimljenih na Bijenalu arhitekture u Veneciji
24.11.2011.
u 12:42
Riječ je o izboru od 24 fotografije što ih je autor kao akreditirani profesionalni fotograf snimio tijekom novinarskih dana (“Preview Days”) i na samom otvaranju bijenala
Pogledaj originalni članak

Zaneto Paulin u petak 25. studenog otvara svoju prvu globalnu izložbu "Arhennale: People Met in Architecture" u K.U.N.S. Galeriji O.K. na Sušaku u Rijeci. Izložba se otvara povodom zatvaranja ovogodišnjeg, 12. međunarodnog bijenala arhitekture u Veneciji koji je završio u nedjelju 21. studenoga. Riječ je o izboru od 24 fotografije što ih je autor kao akreditirani profesionalni fotograf snimio tijekom novinarskih dana (“Preview Days”) i na samom otvaranju bijenala.

Izložba, kao uostalom i kompletan strukovno uobičajeni promotivni instrumentarij (press-najave, pozivnice za otvaranje, točan dan i sat otvaranja, stručna tekstualna analiza projekta i katalog), bili su premijerno realizirani isključivo na internetu. Interaktivne mogućnosti društvene mreže maksimalno su se koristile i u prezentaciji svake fotografije pa su im, osim autorskog komentara i elementarnih informacija o arhitektu ili projektu, pridodane i recenzije iz različitih medija, valorizacije kritičara ili impresije samih autora, kao i linkovi na dodatne web-adrese s relevantnim tekstovima, fotografijama ili videodokumentacijom.

 Budući nastavak prezentacije projekta, naslovljen Arhennale 2, predviđen je kao legitimna mogućnost post internet repriza izložbe u zainteresiranim muzejima i galerijama, a istodobno će biti i svojevrsna rekapitulacija njenih artističkih dosega i virtualnih odjeka, pa će kolekciju printanih fotografija dopuniti aktualni press-clipping i nove relevantne informacije.  Zaneto Paulin dobitnik je specijalne nagrade na prošlogodišnjem natječaju venecijanskog Art Biennala “The most significant photograph of a contemporary work of art” za fotografiju instalacije “Twenty-two Less Two” talijanskog umjetnika Michelangela Pistoletta.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.