Rođeni za divljinu

Preslatki mladunci u tehnologiji koja će vas uvući u džunglu

Foto: ''
Preslatki mladunci u tehnologiji koja će vas uvući u džunglu
06.01.2012.
u 14:18
Film Davida Lickeya klasični je "životinjski" dokumentarac, ali kamera Davida Douglasa pretvara ga u nezaboravno iskustvo
Pogledaj originalni članak

U Cinestarovoj IMAX dvorani u Zagrebu predstavljen je dokumentarni film "Rođeni za divljinu", o napuštenim mladuncima slonova i orangutana koje ljudi spašavaju od smrti i pripremaju za ponovni povratak u prirodno stanište. Djelo redatelja Davida Lickleyja naracijom je prilično klasični "životinjski" dokumentarac, ali kamera Davida Douglasa učinila ga je naprosto čarobnim iskustvom, u najnaprednijoj 3D tehnici koja gledatelju daje dojam da bi se, kada bi samo malo pružio ruku, i sam mogao poigrati s preslatkim mladuncima, kojima volonteri danonoćno glume zamjenske mame.

Film je sniman u utočištu za slonove u Keniji i u majmunskom sirotištu na Borneu. Obje institucije osnovale su žene, bjelkinje koje su u te zemlje došle kako bi proučavale životinje, ali su se na kraju toliko zaljubile u njih da je briga za napuštene mladunce postala njihov novi život. Upravo je njihov odnos prema životinjama, nasuprot razornom ponašanju nekih drugih ljudi, jedna od glavnih poučnih priča ovoga filma.

Originalni narator je Morgan Freeman, no film je sinkroniziran pa će se domaći gledatelji morati zadovoljiti glasom Božidara Smiljanića. Važno je reći da "Rođeni za divljinu" traje samo četrdeset minuta, što je dovoljno da vas golema količina vizualnih podražaja ne počne umarati te da u kinu strpljivo izdrže i mlađi članovi obitelji, kojima će se film sigurno svidjeti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.