Nagrade HNK Zgreb

Trijumf baletog "Hamleta" Lea Mujića

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Trijumf baletog "Hamleta" Lea Mujića
08.07.2024.
u 13:28
Takuya Sumitomo (na slici) osvojio je Nagradu Oskar Harmoš, a njegova partnerica u baltu "Hamlet" ujedno i supruga Rieka Suzuki Sumitomo Nagraadu Ana Roje za ulogu Ofelije
Pogledaj originalni članak

Na velikom koncertu pred zgradom kazališta, na kojem sada već tradicionalno HNK Zagreb završava sezonu, podijeljene su i godišnje nagrade središnje nacionalne kazališne kuće. One su potvrdile da je najdojmljivija predstava prošle sezone bio baletni "Hamlet" kojeg je po najpoznatijem Shakespeareovom djelu koreografirao i režirao Leo Mujić. Naime, baletne su nagrade pripale tumačima glvnih uloga u ovom baletu; Nagrada Ana Roje pripala je Rieki  Suzuki Sumitomo za ulogu Ofelije, dok je njen partner (i suprug) Takuyja Sumitomo za naslovnu ulogu Hamleta osvojio Nagradu Oskar Harmoš.

Za operu su nagrađeni: sopranistica Dariji Auguštan za ulogu Fiordiligi u operi "Così fan tutte", kojoj je pripala Nagrada Marijana Radev, te tenor Filip Filipović, za ulogu Vojvode od Mantove u operi "Rigoletto" Giuseppea Verdija, kojem je pripala Nagrada Vladimir Ruždjak. Za najbolja ostvarenja u Drami slavili su dobitnici Nagrada Mila Dimitrijević: Lana Barić za ulogu Gospe Grebene u "Mjeri za mjeru" Williama Shakespearea te Marin Klišmanić za ulogu Marka u predstavi "Nestajanje". 

Nakon dodjela nagrada brojni okupljeni Zagrepčani, ali i gosti grda uživali su u dvosatnom koncertu kojeg su zajedničkim snagama priredili glumac Nikša Kušelj i glazbenik Ante Gelo.

Za ovo su ljeto odabrali putovanje kroz desetljeća na koje su posjetitelje poveli rock and roll plesnim hitovima. Pjevali su članovi Drame, ali i Opere, plesali prvaci Baleta, uključujući i nagrađene, a pravo izneneđenje koncerta bila je naciolana prvakinja Opere, mezzosopraanistica Dubravka Šeparović Mušović u rasplesanoj izvedbi starog hita Josipa Lisac "Srela sam se s njim".  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.