Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljeni novi naslovi

Novu sezonu zagrebačkog HNK otvorit će Operni festival i Baletna gala večer

Zagreb: Hrvatsko narodno kazalište predstavilo novu kazališnu sezonu 2024./2025.
Robert Anic/PIXSELL
19.06.2024.
u 10:27

Iva Hraste Sočo, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, jučer je s ravnateljicom Drame Tenom Štivičić, ravnateljicom Opere Željkom Barišić Pulig te ravnateljem Baleta Massimilianom Volpinijem predstavila novu kazališnu sezonu

Sezonu 2024./2025. u HNK Zagreb predstavila je jučer intendantica središnje nacionalne kazališne kuće Iva Hraste Sočo sa suradnicima, od kojih je najveći pljesak okupljenih dobila Tena Štivičić, dramatičarka svjetskog glasa, nova ravnateljica Drame.

Najavljeni naslovi nastavljaju put zacrtan sezonom na izmaku, pa će ljubitelji opere vidjeti premijere Paraćeve “Judite”, Massenetova “Werthera” i Dvoržakove “Rusalke”, a ljubitelji baleta večer Igora Stravinskog sastavljenu od “Žar ptice” i “Petruške”, suvremeni balet “Prekinute veze” te večer Bizeta koju čine “Carmen” i “Arležanka”.

Ravnatelj Baleta Massimiliano Volpini najavio je da će i nova sezona početi Baletnom gala večeri zbog koje se u Zagreb vraća Roberto Bolle. Uz gala balet, sezonu otvara Operni festival, a intendantica je istaknula kako Balet nastavlja voditi brigu o plesnom obrazovanju hrvatskih baletnih umjetnika, i to uz novoosnovani Baletni studio koji će voditi nacionalni prvak Tomislav Petranović.

Dramske premijere su: Ivšićev “Kralj Gordogan” u režiji Renea Medvešeka, Krležine “Zastave” u režiji i adaptaciji Ivana Planinića te “Zločin i kazna” Dostojevskog u režiji Jerneja Lorencija kao i suvremeni dramski tekst koji će tek biti izabran.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije