Ratna priča

Završeno snimanje novog igranog filma "Prevoditeljica"

Foto: arhiva VL
Završeno snimanje novog igranog filma "Prevoditeljica"
18.03.2011.
u 10:17
Priča o Domovinskom ratu ispričana je iz perspektive glavne junakinje Vjere Kralj, obične žene suočene s ratnim užasima. Priča je smještena u jesen i zimu 1991. godine, kada su se u Slavoniji vodile najžešće bitke
Pogledaj originalni članak

Nakon pet tjedana snimanja na lokacijama u Osijeku, Baranji, Jasenovcu te u Karlovcu i okolici, nedavno je u Zagrebu je pala zadnja klapa na snimanju filma “Prevoditeljica” redateljice Biljane Čakić Veselić, u produkciji Inter Filma i Hrvatske radiotelevizije.

Radnja filma govori o Domovinskom ratu iz perspektive glavne junakinje Vjere Kralj, obične žene suočene s ratnim užasima. Priča je smještena u jesen i zimu 1991. godine, kada su se u Slavoniji vodile najžešće bitke. Vjera živi u svojoj razrušenoj kući na samoj liniji obrane Osijeka radeći kao sudski tumač. Vjerin muž odlazi u Zagreb kako bi bio što dalje od rata, a sin Krsto želi biti što bliže bojišnici i javlja se u dobrovoljce...

Glavne uloge tumače Ksenija Marinković, Nenad Cvetko i debitant Hrvoje Perc, a u ostalim su ulogama Vera Zima, Sreten Mokrović, Darko Milas, Nenad Palaček Papageno, Goran Navojec, Sandra Lončarić, Vilim Matula, Sreten Mokrović, Bojan Navojec, Božidarka Frait, Mladen Vulić, Draško Zidar, Barbara Prpić, Aljoša Vučković i drugi.

Scenarij, zasnovan na istinitim događajima, prema motivima zbirke pripovijedaka “Frezije i još ponešto” osječke spisateljice Lydije Scheuermann Hodak, za film su, uz autoricu zbirke, adaptirali Branko Šömen i Biljana Čakić Veselić. Producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Slobodan Trninić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Laura Buljan, a montažer filma je Veljko Segarić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TH
thekurcula
10:58 18.03.2011.

Ovaj ispričani siže filma veoma obećava!

Avatar bok
bok
11:42 18.03.2011.

Nadam se da ce film biti i na raznim festivalima. Dolade presude nasim generalima i medijski bi bilo medunarodno gledano dobra prilika jer bi pozornost na tematiku bila pojacana.