sezonski kolači

Bakina aromatična pita od jabuka – najslađi nagovještaj jeseni koja stiže

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Bakina aromatična pita od jabuka – najslađi nagovještaj jeseni koja stiže
02.09.2022.
u 13:28
Ima li ljepšeg nagovještaja jeseni od mirisa pečenih jabuka i cimeta koji se u ranu zoru širi iz pećnice? Kako bi se tijesto ljepše posložilo u lim možete ga narezati na veće komade pa slagati. Ne zaboravite prstima utisnuti rubove.
Pogledaj originalni članak

Kolače s jabukama svi vole, a mogu se poslužiti kao obrok, užina i – naravno – desert nakon ručka. Kako bi se tijesto ljepše posložilo u lim možete ga narezati na veće komade pa slagati. Ne zaboravite prstima utisnuti rubove.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Pita od jabuka

Za tijesto:

1/2 kg brašna

1 maslac

200 g šećera

1 cijelo jaje

1/2 praška za pecivo

2-3 žlice mlijeka

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Za nadjev:

1,5-2 kg jabuka

malo krušnih mrvica

malo šećera

1 vanilin šećer

cimet

komadići maslaca

sjeckani orasi (po želji)

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Zatim ogulite jabuke. U namazan i posipan lim za pečenje razvaljajte pola tijesta i pospite ga s krušnim mrvicama. Stavite jabuke, šećer, 1 vanilin šećer, cimet, komadiće maslaca i nasjeckane orahe (po želji). Opet pospite s malo krušnih mrvica. Drugu polovicu tijesta razvaljajte i prekrijte jabuke. Možete ga i rezati na trakice i napraviti rešetku. Viljuškom izbodite tijesto na par mjesta da se tijesto ne diže. Pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta, ovisi o pećnici. Pospite šećerom u prahu. Kako bi se tijesto ljepše posložilo u lim možete ga narezati na veće komade pa slagati. Utisnute prstima rubove.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.