Kao i uvijek kad su u pitanju zdravi i ukusni recepti, najbolje ideje pronalazimo kod naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić koja uvijek ima pravi recept u pravom trenutku.
Juha od povrća s noklicama
Sastojci za juhu:
2 mrkve
1 brokula
3 mlada luka
1/2 korabice
2 lovorova lista
nasjeckano lišće peršina
nekoliko listova špinata
sol, papar
žličica kurkume, po želji
maslinovo ulje
oko 1,5 l povrtnog temeljca ili vode
Sastojci za noklice:
1 jaje
prstohvat soli
žličica maslinova ulja
4-5 žličica brašna
Priprema:
Mrkvu i korabicu ogulite i narežite na kockice. Mladi luk narežite na kolutove, a brokuli odvojite cvjetove i operite. Špinat također operite. Na maslinovu ulju prvo pirjajte mladi luk uz miješenje. Odmah posolite i dodajte kurkumu. Nakon što luk uvene dodajte mrkvu i korabicu pa još pirjajte oko 5 minuta. Zalijte temeljcem ili vodom i pustite da kuha. Dodajte sol i papar po želji te 2 žlice palente. Zadnjih desetak minuta ubacite cvjetove brokule i peršin pa kuhajte dok brokula ne omekša.
Pripremite noklice:
U veću šalicu ili zdjelicu stavite jaje, sol, ulje pa umutite vilicom. Dodajte brašno i dobro žličicom miješajte da dobijete glatku gustu smjesu. Zadnjih pet minuta kuhanja juhe, žličicom grabite smjesu za noklice i stavljajte u kipuću juhu. Kada sve isplivaju na površinu, gotove su. Po želji dodajte listove špinata i prokuhajte još minutu.
Obozavam proljetne juhe