oproštaj s blagdanima

Biftek Wellington - jelo kojem nitko ne može odoljeti, a vi ćete postati majstor u pripremi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Biftek Wellington - jelo kojem nitko ne može odoljeti, a vi ćete postati majstor u pripremi
06.01.2022.
u 07:04
Jedno od onih jela koje svi obožavamo, a rijetki ga pripremaju kod kuće. Kad želite zadiviti goste i pokazati im svu raskoš svog talenta, pripremite ga po receptu mladog chefa Hrvoja Nakića - mi nismo probali bolji.
Pogledaj originalni članak

Recept za biftek Wellington talentirani mladi chef Hrvoje Nakić darovao nam je u jednoj svečanoj prilici i otad ga nismo prestali koristiti, a vrijeme je idealno da ga podijelimo i s vama. 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: International Business Hotel, blagdanski jelovnik

Biftek Wellington za 4 osobe

Sastojci:

600 g junećeg filea

200 g šampinjona

100 g kestena u komadu

2 grančice timijana

300 g lisnatog tijesta

2 jaja

100 g dimljene šunke

20 g senfa

sol, papar

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: International Business Hotel, blagdanski jelovnik

Priprema:

Juneći file lagano posolite krupnom solju i popaprite tučenim crnim paprom. Zapecite ga na srednje jakoj vatri sa svake strane pa pustite da malo odleži. Šampinjone usitnite u multipraktiku (ne u pire), a isto napravite i s kestenima. Stavite šampinjone u teflonsku tavu bez masnoće i posolite ih da puste vodu na srednjoj vatri. Zatim dodajte kestene i listiće timijana. Stavite smjesu u sitno cjedilo i pustite da se ohladi. Na prozirnu foliju posložite kriške dimljene šunke i po njoj tanko razvucite smjesu od šampinjona i kestena. Položite file na šunku i smjesu te fino zarolajte, čvrsto stisnite s folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata da dobije formu. Lisnato tijesto razvucite, premažite ga tankim slojem senfa, položite na njega file te zarolajte. Premažite ga razmućenim žumanjkom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite meso da se sokovi smire, narežite nazubljenim nožem i poslužite.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.