Najbolje od svega je što ovaj otmjeni desert možete pripremiti već danas i izvaditi ga iz zamrzivača malo prije posluživanja. Jedino što ćete trebati napraviti jest umak od suhih šljiva, a za to vam treba svega nekoliko minuta. Teško da će taj scenarij biti izgledan, ali ukoliko vam preostane ovog ukusnog deserta, možete ga još danima čuvati u zamrzivaču.
Parfait od cimeta s kompotom od šljiva
Sastojci:
100 g šećera
3 jaja
3 žumanjka
1 žlica cimeta u prahu
½ l vrhnja za šlag
Za kompot od šljiva:
100 g suhih šljiva bez koštica
1,5 dl crnog vina
½ štapića vanilije
2 klinčića
1 anis
korica naranče
50 g šećera
Priprema:
U kotliću izmiješajte šećer, jaja i žumanjke. Kotlić stavite na paru i tucite dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s pare i nastavite tući dok se smjesa ne ohladi. Na kraju pažljivo umiješajte tučeni šlag i cimet. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i stavite u zamrzivač da se zamrzne, najbolje preko noći. Za kompot: šljive stavite kuhati s vinom i začinima. Ohladite prije posluživanja. Prilikom posluživanja narežite šnite parfaita i ukrasite kompotom od šljiva i svježim listićima mente.