Neka jela se odlično sljubljuju, rekli bi gurmani. Uz burgere idu prženi krumpirići, jaja sa slaninom, jogurt s voćem...
No, neke kombinacije "pod ukusan obrok" ne bi nam pale na pamet ni u snovima. Ipak, nekima jesu i postale su poprilično popularne.
Kiseli krastavci i čokolada
Mogli bismo lako pomisliti da je ova ideja potekla od neke trudnice, ali ovo je novi trend koji je postao vrlo popularan u gastronomiji tijekom protekle godine.
Mišljanja o ovoj kiselo-slatkoj kombinaciji su podijeljena na društvenim mrežama.
Tjestenina s kečapom
U intervjuu 2013. godine za The Local, predsjednik talijanske organizacije Academia Barilla, Gianluigi Zenti, istaknuo je kako je jedan od najvećih "gastro kriminala" , tjestenina s kečapom, vrlo uobičajena. Stranci koji dolaze u posjet Italiji nerijetko traže baš tu kombinaciju za svoj obrok.
U čemu je tajna? Radi li se o tome da se vrhunska tjestenina odlično spaja sa slatkim okusom kečapa, ili je riječ o jednostavnosti pripreme? U svakom slučaju, nema nikakve veze s talijanskom hranom.
Sladoled i prženi krumpirići
Pržene krumpiriće možete kombinirati kao priliog raznim jelima, mesu, ribi, lignjama, tjestenini, a jede se često i kao zaseban obrok s raznim umacima. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije kombinacije prženih krumpirića sa sladoledom. Umjesto umaka, neki pržene krumpiriće umaču u sladoled. Opet bi mogli pomisliti da je neka "trudnica kriva" za ovakvu ideju. Ali kombinacija toplog krumpirića sa hladnim sladoledom, slano i slatko, mnogima je neodoljiva.
Burger s maslacem od kikirikija
Volimo burgere. Toliko da ih možemo kombinirati s raznim dodacima sve dok je to i dalje: burger. Tako će u ovom jelu uživati i vegani s namirnicama koje ne sadrže ništa životinjskog porijekla, ali i ljubitelji maslaca s kikirikijem. Da, dobro ste pročitali. Neki jednostavno ne mogu odvojiti svoja najomiljenija jela pa su pomislili: I zašto bismo? Spojiti sve u jedan, za njih savršen obrok, bila je logična ideja. Burger s malsacem od kikirija možete u nekim zemljama naručiti u fastfoodovima i nitko vas neće gledati - čudno.
Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti
Krafna od marmelade s parizerom