Za dobro jutro

Brzi kukuruzni kruh za koji vam kvasac nije potreban bit će zvijezda nedjeljnog doručka

Foto: Shutterstock
Brzi kukuruzni kruh za koji vam kvasac nije potreban bit će zvijezda nedjeljnog doručka
28.08.2022.
u 07:00
Kukuruzno brašno poželjno je kombinirati s drugim vrstama brašna, a razlog tome je što, na primjer, kruh bude tvrd ako se koristi samo kukuruzno brašno, a to mnogima nije po volji, osobito djeci. Ovaj jednostavan recept kod kojeg nema dizanja tijesta sigurno će postati jedan od korištenijih u vašoj kuhinji.
Pogledaj originalni članak

Ako niste od onih koji će na prvu odabrati kukuruzni kruh nije naodmet podsjetiti na to da su istraživanja pokazala kako konzumacija kukuruznog brašna ima blagotvoran učinak na bolesti poput anemije, bronhitisa, depresije i dijabetesa te da je ono odličan izvor vitamina B6 i K, te magnezija, fosfora, kalija i riboflavina.

Foto: Shutterstock

Brzi kukuruzni kruh

Sastojci:

120 g kukuruznog brašna

480 g glatkog pšeničnog brašna

1,5 vrećica praška za pecivo

2 žličice soli

2 žlice maslinova ulja (može i sucokretova ili biljnog)

400-500 ml mineralne vode

Sastojci za premaz:

žlica ulja i po želji žlica sezama ili drugih sjemenki po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup u kojem ćete peći kruh dobro nauljite. U posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Oblikujte kruh po želji uz malo brašna. Premjestite tijesto u kalup, premažite s malo ulja, po želji pospite sjemenkama (lagano ih rukom utisnite u tijesto) i pecite u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o jačini pećnice). Gotov kruh poprskajte s malo vode, pokrijte krpom i ohladite.



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.