MLJAC!

Ćevapi punjeni sirom i špekom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
roštilj,ćevapi,kobase,pljeskavice
Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell
roštilj
Foto: vl
landing roštilj
Foto: Thinkstock
ćevapi
04.05.2017.
u 08:50
Koristite kvalitetno meso, a ako možete, usitnite ga sami
Pogledaj originalni članak

Začini u mljevenom mesu prema receptu leskovačkih majstora zastupljeni su, ali u umjerenim količinama. Najviše se upotrebljavaju sol, papar i ljuta tucana paprika jer gurmanska su jela obično pikantnijeg okusa, ali ne previše ljuta.

Uz mljeveno meso na roštilju najbolje idu osvježavajuća šopska salata te pečena crvena paprika začinjena uljem i octom.

Foto: Thinkstock

Prije miješanja mljevenog mesa ruke lagano nauljite.


Ćevapi punjeni sirom i špekom

Sastojci:

300 g mljevene junetine

40 g hamburger-špeka

40 g tvrdog sira (gauda, edamer)

ljuta tucana paprika

sol

papar

Priprema:

U mljeveno meso dodati začine te dobro umijesiti da postane kompaktno. Dodati sitno nasjeckane kockice hamburger-špeka i sira te ponovno dobro izmiješati s mesom. Oblikujte ćevape i pecite na roštilju.

(recept majstora Srđana Stankovića)

Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.