Doručak

Genijalna zamjena za kruh: Uz ove fine domaće lepinjice lakše ćete prebroditi zadnji radni dan u tjednu

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Genijalna zamjena za kruh: Uz ove fine domaće lepinjice lakše ćete prebroditi zadnji radni dan u tjednu
01.07.2022.
u 08:31
Nešto kao indijski Naan, ali opet nije. Zapravo je još finije, priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a rezultat će oduševiti vas i sve druge gurmane u obitelji. Probajte već danas!
Pogledaj originalni članak

Na blogu Nasje Duplančić nema kompliciranih recepata, stoga, želite li oduševiti ukućane uz minimalan uloženi trud u kuhinji to je najbolja adresa za vas. Lepinjice koje vam danas predlažemo odlična su zamjena za kruh. Možete ih raditi veće umjesto tortilja pa puniti ili poslužiti za doručak kao prilog uz kremastu kajganu sa špekom.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Lepinjice

Sastojci:

350 g brašna, kombinirajte200 g prosenog i 150 g bijelog pirovog brašna + dodatno za posipanje, ako vam je to komplicirano možete koristiti glatko bijelo ili samo pirovo, po želji

350 g tekućeg jogurta

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice soli

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Brašno stavite u zdjelu pa dodajte sol i prašak za pecivo i promiješajte. Ulijte jogurt pa sve skupa zamijesite. Sada dodajte još brašna koliko je potrebno da dobijete mekanu kuglu tijesta, a da se ne lijepi. Trgajte komadiće veličine oraha pa ih na pobrašnjenoj podlozi dlanom spljoštite u oblik kruga. Vrhom oštrog noža na svaki krug urežite nekoliko prugica kao na slici. Pecite na vrućoj tavi koju ste samo blago premazali maslinovim uljem ili maslacem. Sa svake strane 1-2 minute. Vruće lepinjice premažite mješavinom maslinova ulja, češnjaka i peršina. Ako ne volite maslinovo ulje i češnjak, možete ih premazati maslacem i nekim drugim začinskim biljem ili ne morate uopće premazivati. 

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.