dan nutelle

Glavni sastojak ove kremaste Ferrero torte je Nutella – dovoljan razlog da se odmah bacite na pripremu!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Glavni sastojak ove kremaste Ferrero torte je Nutella – dovoljan razlog da se odmah bacite na pripremu!
05.02.2022.
u 07:06
Priznajte sami sebi – bila ona za istočno ili zapadno tržište vi bez nje više ne možete! No, ako mislite da ste je probali u svim najboljim verzijama, varate se – tek s ovom tortom vaša potraga za savršenstvom bit će završena.
Pogledaj originalni članak

Recept za Ferrero tortu nastao je jednog popodneva u kuhinji Tatjane Miletić - autorice gastrobloga MyTastyPot - i odmah je osvojio sve koji su ga probali, a pogotovo najmlađe članove obitelji. Kad osjetite eksploziju čokoladnih okusa u ustima, bit će vam jasno zašto je među svojim obožavateljima dobila naziv čokoladna bomba.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Ferrero čokoladna torta 

Za oko 20-30 komada (za kalup 25-26 cm)

Za podlogu: 

400 g napolitanki s lješnjakom 

200 g lješnjaka 

500 g Nutelle 

Za ganache: 

500 ml slatkog vrhnja (najbolje biljnog) 

500 g crne čokolade

Pripremite podlogu:

Lješnjak sameljite na krupnije komade. Napolitanke usitnite (isjeckajte ili istucite tučkom dok su u vrećici, pa poslije dodatno usitnite rukama). Dodajte Nutellu i sve dobro sjedinite. U kalup rasporedite masu, poravnajte, prekrijte papirom za pečenje i stavite u hladnjak.

Foto: Shutterstock

Pripremite ganache:

U slatko vrhnje koje je nekoliko sekundi kipjelo i malo se ohladilo dodajte čokoladu koju ste prethodno rastopili u mikrovalnoj pećnici (510 stupnjeva – 2 minute). Sjedinite sve kuhačom, ostavite da odleži 15 minuta, pa zatim umutite mikserom. Kad se posve ohladi, stavite u hladnjak. Nakon desetak sati izvadite iz hladnjaka i ponovo miksajte. Nemojte miksati predugo, mora imati kremastu strukturu, kao čokoladni mousse. To će vam biti znak da ste dobili pravi ganache. Kremu premažite ravnomjerno preko biskvita i ostavite da odleži preko noći u hladnjaku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.